Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból pleców na wysokości klatki piersiowej w nocy

Rekomendowane odpowiedzi

Obudził mnie silny ostry ból w środku nocy po lewej stronie pleców, na wysokości klatki piersiowej. Ponadto nie mam żadnych dolegliwości. Ból jest ciągły, najsilniejszy (kłujący) przy wszelkich ruchach ciała, wdechu, leżeniu. Najwygodniej jest siedzieć lekko pochylonym, wtedy ból jest znośny. Mam 23 lata. Wzięłam tabletki przeciwbólowe ale nic nie pomaga.
Tak jak mój poprzednik napisał jestem tego samego zdania. Mam takie same problemy.Tylko jszcze jedna uwaga na przeswietleniu nie wyjdzie jesli jest to wina mięsni przykregosłupowych.Ja korzystam z wizyt u kręgarza i tylko to mi pomaga. Ale u Ciebie tez moze byc to nerwoból wiec wizyta u lekarza niestety :)
Edytko ,jeżeli jest to ból punktowy,umieszczony w pobliżu kręgosłupa / od około 3 do 6 cm / może to być ból punktu alarmowego jakiegoś narządu.Wg medycyny chińskiej wzdłuż kęgosłupa jest szereg punkow,które reagują bólem gdy narząd ,do którego ów punkt należy zaczyna szwankować.Mówi sie też w tej tradycji,tam gdzie ból tam uciskaj.Punkty te są symetryczne.Poproś kogoś aby odnalazłten bolący punkt i przyłożył do niego środkowy palec,następnie niech odszuka punkt położony symetrycznie i i też przyłoży palec środkowy i niech potrzyma a Ty obserwuj ból. Gdy pod palcami da się odczuć jeddnakowo silny ,równy pulś powinnas poczuć zmniejszenie albo zanik bólu,jeśli nie spróbuj ucisku tego bolącego punktu,ale to może bardzo boleć.