Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Guz poniżej mostka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio zaobserwowałem u siebie dziwny guzek poniżej mostka. Nie wiem co to dokładnie jest, pokazałem go mamie i powiedziała że to częśc mostka, ta dolna. W zasadzie nie jest on widocznym, ale jak nabiore powietrza to uwypukla sie on. Nie boli, ale dziwnie się z nim czuje i nie wiem czy powinien się tam znajdować. Jest dość twardy i nie przesuwa sie. Sam już nie wiem co to jest bo większych problemów nie sprawia, ale wydaje mi się ze wcześniej nic takiego nie miałem w tym miejscu. Czy to możliwe zeby dolna czesc mostak sie tak po prostu uwypuklała. Mam nadzieje że to nie jest jakiś nowotwór czy też rak. Co radzicie. Iśc z tym do lekarza? czy zignorować i nie myśleć o tym
ja też tak mam taki wyczuwalny guzek (średnica ok 1cm) tuż poniżej mostka i niewidac tego nawet jak wciągne brzuch. Jestem ciekawy co Wam na to powiedzieli lekarze, może coś takiego być u niektórych osób ?? bo mój kolega nie ma wogóle czegos takiego. pozdrawiam wszystkich :)
Gość zaniepokojona mama B
No właśnie...........ja też to mam:(, boli.........przy nacisku bardziej, jak nie naciskam też odczuwam cały czas...............nie wiem,ale jestem przekonana, że wcześniej tego cholerstwa nie było - przedwczoraj coś mnie pobolewała okolica żeber , no i się pomasowałam i wówczas TO odkryłam, w poniedziałek idę do lekarza i nie ukrywam że się niepokoję. Dodam jeszcze, że przedwczoraj musiałam dobrze TEGO poszukać, dziś już jest wyczuwalne za pierwszym dotknięciem:( CO TO MOŻE BYĆ?!
Gość I3anita
witam tez mam guzek taki jak by miekawy ale jest jak nabiore powietrza to jest widoczny jak swiatło pada z góry. jak naciskam to lekko boli ale nie bardziej niz inne miejsce ktore naciskam taką samą siłą , wiec mysle ze to nic takiego prosze odpowiedzcie co na to lekarze ?

Witajcie:) mam to samo...musze zadzwonic i umowic sie na maj na usg prywatnie. Sama nie wiem czy mam to od zawsze ale bardziej jestem za tym ze nie...zauwazylam to z 2 mies temu...jak zaczelam chudnac bedac na dietce.. dotykam to nie boli..dosyc duza gula tylko ze ja przez to mam na tej wysokosci ucsk-bol w kregoslupie i w gardle wrazenie takie jaky mi cos utknelo...to wszystko ze soba jakos wspolgra....jestem po ciazy po cc juz rok..myslalam ze moze jeszcze jakos powracaja wnetrznosci do siebie..ale zaczynam sie tym co raz bardziej martwic...gdzies wyczytalam ze to tez na tle nerowym..no mam powody nie ukrywam.. musze koniecznie to sprawdzic.

Gość dr Prosny

Prawdopodobnie to guz naczyniowy w każdym momencie może spowodować zator i natychmiastowy zgon. radzę udać się do przychodni po skierowanie do specjalisty, około 12 miesięcy i proszę na wizytę się wtedy udać. tylko nie odwlekajcie panstwo tej sprawy.