lukas Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Witam. Ostatnio zaobserwowałem u siebie dziwny guzek poniżej mostka. Nie wiem co to dokładnie jest, pokazałem go mamie i powiedziała że to częśc mostka, ta dolna. W zasadzie nie jest on widocznym, ale jak nabiore powietrza to uwypukla sie on. Nie boli, ale dziwnie się z nim czuje i nie wiem czy powinien się tam znajdować. Jest dość twardy i nie przesuwa sie. Sam już nie wiem co to jest bo większych problemów nie sprawia, ale wydaje mi się ze wcześniej nic takiego nie miałem w tym miejscu. Czy to możliwe zeby dolna czesc mostak sie tak po prostu uwypuklała. Mam nadzieje że to nie jest jakiś nowotwór czy też rak. Co radzicie. Iśc z tym do lekarza? czy zignorować i nie myśleć o tym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xx Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 nie znam sie na anatomi ale idz do lekarza moze to byc grasica Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość qoolman Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 i co zeszło tez mi sie cos takiego zrobilo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość m Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 hej, ja też mam. Może tak ma być??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość XXX Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 A boli Was to przy naciskaniu, bo mnie tak. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość m Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 ja miałam nawet robione rtg ale powiedziano mi że to moja uroda:) tylko nie wiem, ciągle się tym martwię Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Byłam u lekarza i powiedzial że tak ma być. Ten guzek to zakończenie mostka. A boli mnie bo się za często stresuję i mogę mieć wrzoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magda Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 dzięki że napisałaś, bo mnie to doprowadzało do obłędu. Nikt, kogo dotykałam tak nie ma! magda Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość piotr Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 ja teĹź tak mam taki wyczuwalny guzek (Ĺrednica ok 1cm) tuĹź poniĹźej mostka i niewidac tego nawet jak wciÄ gne brzuch. Jestem ciekawy co Wam na to powiedzieli lekarze, moĹźe coĹ takiego byÄ u niektĂłrych osĂłb ?? bo mĂłj kolega nie ma wogĂłle czegos takiego. pozdrawiam wszystkich :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kasia Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 ciekawe tez mam taki guzek i sie martwie wydaje mi sie ze go nie mialam niektorzy mowia ze to moze byc tluszczak albo cos zwiazane z przepuchlina sama nie wiem i zaczynam sie bac a ktos byl u lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zaniepokojona mama B Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 No właśnie...........ja też to mam:(, boli.........przy nacisku bardziej, jak nie naciskam też odczuwam cały czas...............nie wiem,ale jestem przekonana, że wcześniej tego cholerstwa nie było - przedwczoraj coś mnie pobolewała okolica żeber , no i się pomasowałam i wówczas TO odkryłam, w poniedziałek idę do lekarza i nie ukrywam że się niepokoję. Dodam jeszcze, że przedwczoraj musiałam dobrze TEGO poszukać, dziś już jest wyczuwalne za pierwszym dotknięciem:( CO TO MOŻE BYĆ?! Cytuj Odnośnik do komentarza
wibram Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 I co się dowiedziałaś u lekarza? Kurcze też takie mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość I3anita Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 witam tez mam guzek taki jak by miekawy ale jest jak nabiore powietrza to jest widoczny jak swiatło pada z góry. jak naciskam to lekko boli ale nie bardziej niz inne miejsce ktore naciskam taką samą siłą , wiec mysle ze to nic takiego prosze odpowiedzcie co na to lekarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość I ??? Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 I co z tym guzkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Adam Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam, tez mam cos takiego ale moje jest wiesze ma ok 2 cm i nie boli ale jestem zeschizowany bo nigdy tego nie wyczuwałem i nie miałem, czy komus to samo znikneło ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aras Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 za dużo nas z tym guzem chyba tak ma bycć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość soopermih Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ja tez mam takie ustojstwo. nie wiem czy mam sie cieszyc, ze tak nas wielu czy martwic. lece do kraju w lutym i bede to badal, tylko nie wiem od czego zaczac. trzymajmy reke na pulsie! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość agent Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 I co zbadał to ktos? ja tez cos takiego mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Damian Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Albo wyrostek mieczykowaty mostka, albo część mostka, albo przepuklina przełykowa. Taka jest odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martini Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A czy możliwe jest to że wcześniej było to niewyczuwalne a teraz to czuję? tą gólkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pinkusia Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witajcie:) mam to samo...musze zadzwonic i umowic sie na maj na usg prywatnie. Sama nie wiem czy mam to od zawsze ale bardziej jestem za tym ze nie...zauwazylam to z 2 mies temu...jak zaczelam chudnac bedac na dietce.. dotykam to nie boli..dosyc duza gula tylko ze ja przez to mam na tej wysokosci ucsk-bol w kregoslupie i w gardle wrazenie takie jaky mi cos utknelo...to wszystko ze soba jakos wspolgra....jestem po ciazy po cc juz rok..myslalam ze moze jeszcze jakos powracaja wnetrznosci do siebie..ale zaczynam sie tym co raz bardziej martwic...gdzies wyczytalam ze to tez na tle nerowym..no mam powody nie ukrywam.. musze koniecznie to sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ola1126 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Dla mnie lekarz powiedział, że to wrzody... Odstawić napoje gazowane i nikotynę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pppp Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Serwus. wie ktos dokladnie co to moze byc ten guz? bo ja wlasnie u siebie takie cos wyczułem ostatnio i troche mnie to martwi ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 To jest wyrostek mieczykowaty mostka u każdego innej budowy taka wasza uroda..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dr Prosny Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Prawdopodobnie to guz naczyniowy w każdym momencie może spowodować zator i natychmiastowy zgon. radzę udać się do przychodni po skierowanie do specjalisty, około 12 miesięcy i proszę na wizytę się wtedy udać. tylko nie odwlekajcie panstwo tej sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi