Gość Jm46 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie operacji by-passów u osoby która wcześniej miała założone 3 stenty. Czy ma to jakiś wpływ na przebieg zabiegu, czy te stenty zostają w naczyniach czy też są *przy okazji* wyciągane jako już niepotrzebne (wraz z tętnicą), oraz ewentualnie jakieś inne zależności powiązane z tym gdyby ktoś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza
Leszek55 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Witaj JM46. Mogę Ci odpowiedzieć tylko na podstawie mojego przypadku. Najpierw miałem założony jeden stent. Później cztery bajpasy. Stent pozostał. Jeden z bajpasów stanowi obejście naczynia ze stentem, więc jego rola jest teraz mniejsza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość JM46 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A więc jednak zostają. Dziękuję z informację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi