Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybki spadek tętna, dodatkowe skurcze i mdłości a borelioza

Gość kasia 31

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasia 31

Witam ,mam 31 lat,nie mam nadwagi od ok roku czuję się zle,mianowicie spada mi tętno bardzo szybko z 80 do nawet 46 ostatnio się zdarzyło,dodam,że ciśnienie mam zwykle 110 na 79,echo serca wykazało,że jest zdrowe,tylko daje dodatkowy skurcz,więc biorę POLFENON 1,5 tabletki dziennie.Trochę mi po tym lepiej ,ale spadek tętna pozostał,dodatkowo dgy spada czuję jagby mi ktoś zaciskał sznur na gardle,taki jagby gul,czuję mdłości,i drżą mi mięśnie w całym ciele.Badania moczu i krwi mam ok,tsh w normie,cukier w normie ,holesterol też.Czy to może być boreiloza lub czy może tętno spadać przy atakach lęku panicznego?bo podejrzewam go u siebie

Droga Pani Kasiu, Polfenon może zwalniać nieco tętno, czyli czynność serca. W razie podejrzenia nadmiernych zwolnień tętna, proponuję wykonanie holtera, żeby ocenić jaki jest rytm serca w ciągu doby? Zamiast rozpatrywać, czy ma Pani boreliozę, czy jej Pani nie ma, może wykonać warto test na boreliozę. najlepiej w szpitalu zakaźnym lub - jeżeli takiego nie ma w Pani okolicy, zwrócić się z tym problemem do swojego lekarza rodzinnego.