Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie przyduszania serca podczas snu

Gość Mic

Rekomendowane odpowiedzi

Od pół roku mam problem z sercem .W nocy nie moge spać na klatce bo przyduszam serce.Na plecach śpie bardziej na prawym ramieniu.mam blok 1 i 2 stopnia,i mała fala zwrotna w zastawce trójdzielnej.W nocy puls spada mi do 40 uderzeń.a w dzień mam 62.Ciśnienie w nocy wczoraj miałem 99 na 70 i puls40.Dzisiej rano ciś 100 na 70 .W południe miałem 112 na 72i puls 56 ,mimo wszystko ok ale ja czuje się tragicznie .Mam 33 lata. Z badań to właśnie ta mała fala zwrotna i te ciśnienie słabe ,ale dlaczego ja sie tak żle czuje.To minie bo już pół roku to trwa i powiem szczerze mam tego dosyć!.

MIC, niestety nic Ci nie podpowiem, nie miałam takich dolegliwości, ale jestem bardzo ciekawa z czym to się wiąże? Czy chodzisz do kardiologa, czy tylko na badanie Echio? Co na to lekarze mówią? Może powinieneś brać lek podwyższający puls, bo ciśnienie jest jeszcze w miarę znośne. Czy to jest coś w rodzaju bradykardii (chyba taka właśnie jest poprawna nazwa?). Zdaje mi się,że jakieś betablokery podwyższają tętno??? Faktycznie może być to niepokojące. Ja miałam takie ataki duszności przed operacją, ale było to na tle nerwowym. Wówczas musiałam umiarowić oddech, usiąść, w łóżku, odgonić różne myśli. Współczuję Ci bardzo, wierzę, że może to denerwować. Może powinieneś wyżej spać?. Pozdrawiam i dużo spokoju życzę. Bet