Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bóle w środku mostka

Gość NiGor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 23 lata studiuje, nie pale papierosów, od jakiegos miesiąca mam bóle w centralnym punkcie mostka, ale serce w tym czasie bije normalnie bo sprawdzałem tętno, nie miałem nigdy problemów z ciśnieniem, było dobre. Podczas wysiłku również nie odczuwam bólu anie nadmiernego męczenia gdyż jestem dosyć wysportowany, nie mam nadwagi, mam troche problemów z kręgosłupem. Co to może być, czy to serce czy może jakiś ucisk związany z kręgosłupem.
Gość rrafi@op.pl
U mnie bóle mosta były spowodowane wysuniętym dyskiem w kręgosłupie. I co ciekawe pomogły mi masaże u pewnego znachora, który mi poustawiał kręgosłup, co normalnie powinno skończyć się operacją. I od tamtej pory spokój. Ogólnie rzecz biorąc proponuję więcej ruchu, ćwiczeń itp.
Edyto, a czy bierzesz tabletki antykoncpecyjne lub jakieś hormony? Albo masz może żylaki? Idź szybko do lekarza!!! - to po pierwsze. A po drugie, skoro już u niego będziesz, niech Cię skieruje na EKG, prześwietlenie klatki piersiowej, echo serca, a przede wszystkim na badanie Dopplera kończyn dolnych, powinnaś sobie zrobićrównież badanie D-dimeru (morfologia). I pospiesz się, ponieważ to może być choroba zatorowo-zakrzepowa. Pamiętaj również, że często lekarze bagatelizują problem lub o nim zapominają.