Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie tetralogii Fallota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam synka ktory obecnie ma trzy i pół roku całkowitą korekcje miał w 2008 w poznaniu i dzięki bogu wszysko się udało i jak mówię zawsze dostał drugie życie jest bardzo energicznym i wesołym chłopakiem pozdrawiam wszystkich fallocików

Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. Jest to sprawa indywidualna, jedne dzieci wychodzą do domu po tygodniu, inne po miesiącu, a jeszcze inne po kilku miesiacach. Wszystko zależy od tego, czy obędzie się bez powikłań. Mój syn leżał 3 tygodnie. Teraz czekamy na kolejna operację, i też nie wiem jak to będzie. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie gładko. Wam też tego życzę.

witaj ,mój synek był operowany w 2008 r.mial dwie operacje i jak do tej pory było wszystko ok ,ale ta wada jest na tyle straszna ze z czasem moze cos tam na nowo się pojawić u nas właśnie okazało się ze mamy zwężenie tętnicy i kolejny raz boję się co znowu nas czeka .... ale musisz być silna jak my wszyscy ,duzo zdrówka pozdrawiam dajcie znać jak juz będzie po wszystkim .....

Gość Ewa30zToF

AWE: Każda wada złozona ma to do siebie, że wymaga obserwacji przez całe życie, bo ona sama, jak i kolejne operacje pwodują różne powikłania, bliższe i dalsze. Ja mam 30 lat, mam skrajnego Fallota, przeszłam 3 operacje, wszysktie bardzo późno (8 i 17 lat). Wiem, ze kiedyś czeka mnie czwarta. Ale z tą wadą można normalnie żyć, studiować, pracowac, mieć rodzinę.

Witam serdecznie. Trafiłam tu zupełnie przypadkiem i znalazłam znajomy temat. Byłam operowana z powodu tetralogii Fallota w 1977 roku, w Warszawie. Mam się zupełnie dobrze, do kardiologa jeżdżę do kontroli co dwa lata, w zupełności to wystarczy. :D Trzymam kciuki za wszystkich i małych pacjentów i ich rodziców.