anita19074 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czy wade tetralogia fallotta asd 2 można wyleczyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29ToF Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Pewnie, że można. W zalezności od typu wady robi się od razu pełną korekcję, albo rozkłada na etapy. Gdzie córeczka będzie operowana? Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 W poznaniu lekarz muwił że robić beda jedna że robia wszystko razem Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Mam nadzieje że tak bedxie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nata165 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam mam synka ktory obecnie ma trzy i pół roku całkowitą korekcje miał w 2008 w poznaniu i dzięki bogu wszysko się udało i jak mówię zawsze dostał drugie życie jest bardzo energicznym i wesołym chłopakiem pozdrawiam wszystkich fallocików Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 To fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 My narazie po cewnikowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Jak długo dzieci leża w szpitalu po takiej operacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość asia32 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. Jest to sprawa indywidualna, jedne dzieci wychodzą do domu po tygodniu, inne po miesiącu, a jeszcze inne po kilku miesiacach. Wszystko zależy od tego, czy obędzie się bez powikłań. Mój syn leżał 3 tygodnie. Teraz czekamy na kolejna operację, i też nie wiem jak to będzie. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie gładko. Wam też tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AWE Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 witaj ,mój synek był operowany w 2008 r.mial dwie operacje i jak do tej pory było wszystko ok ,ale ta wada jest na tyle straszna ze z czasem moze cos tam na nowo się pojawić u nas właśnie okazało się ze mamy zwężenie tętnicy i kolejny raz boję się co znowu nas czeka .... ale musisz być silna jak my wszyscy ,duzo zdrówka pozdrawiam dajcie znać jak juz będzie po wszystkim ..... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 AWE: Każda wada złozona ma to do siebie, że wymaga obserwacji przez całe życie, bo ona sama, jak i kolejne operacje pwodują różne powikłania, bliższe i dalsze. Ja mam 30 lat, mam skrajnego Fallota, przeszłam 3 operacje, wszysktie bardzo późno (8 i 17 lat). Wiem, ze kiedyś czeka mnie czwarta. Ale z tą wadą można normalnie żyć, studiować, pracowac, mieć rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza
anita19074 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Dzieki dziewczynki za wsparcie my jedziemy 22 teraz na operacje wiem że bedzie przecinany mostek i wstawiony drut jestem przerażona Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ElaJo Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Witam serdecznie. Trafiłam tu zupełnie przypadkiem i znalazłam znajomy temat. Byłam operowana z powodu tetralogii Fallota w 1977 roku, w Warszawie. Mam się zupełnie dobrze, do kardiologa jeżdżę do kontroli co dwa lata, w zupełności to wystarczy. :D Trzymam kciuki za wszystkich i małych pacjentów i ich rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa30zToF Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ElaJo: Koniecznie musimy się poznać! Na forum Fundacji Serce Dziecka jestem nie tylko ja, ale i inne wspaniałe Tofiki :-) Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi