Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca i sinawe paznokcie

adamjac5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 32 lata i problem z sercem, nigdy wcześniej ich nie miałem odczuwam dodatkowe skurcze a ostatnio ku swojemu przerażeniu odkryłem że mam do połowy sinawe lub purpurowe paznokcie co zinterpretowałem jako sinice, jestem w szoku od kwietnia zrobiłem wszystkie badania morfologia była wzorowa, tsh ok, mocz ok, Jakiś czas temu poznałem wyniki usg no i od tamtej pory mam zszargane nerwy! Pani doktor stwierdziła że są dobre, morfologia zastawek prawidłowa niewielka fala zwrotna przez zastawkę mitralną oceniana na + bez znaczenia hemodynamicznego, pozostałe zastawki bez zmian i fal, wszystkie inne wyniki w normie nie mam nic powiększonego , a nawet mój przesionek jest jak to określiła lux sporo poniżej górnej granicy normy.ciśnienie mam ok 120/80 często jest jeszcze niższe ,badania robiłem bo od kilku miesięcy odczuwam bóle w klatce piersiowej i dodatkowe skurcze, dziwny ucisk poniżej serca często mam wzdęty brzuch i odbija mi się, mimo że wcale dużo nie jem, a w brzuchu czuje rewolucję jeździ mi w jelitach, miewam też zaparcia i uczucie mocnego bicia serca właściwie cały czas czuje jak pulsuje mi brzuch. Wielokrotnie też robiłem EKG zawsze mówiono że jest ok a skąd te sinawe paznokcie, mój kardiolog zawsze stwierdza że nie ma się do czego przyczepić. ja od 8 miesięcy odczuwam cały czas ból jak nie w klatce to lekkie wzdęcie lub ucisk w klatce piersiowej zwłaszcza w pozycji leżącej. Nie czuję też jakiegoś ogromnego spadku wytrzymałości. Z tego co wiem sinicę wywołuje niewydolność krążenia ja często mam niskie ciśnienie, co ogę wykonać i zrobić aby sprawdzić co mi na serio dolega.