Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i zatykanie gardła w czasie snu, ból głowy i senność w ciągu dnia

Gość Julka

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w nocy stało mi się coś dziwnego Śniło mi się coś a leżałam wtedy na brzuchu Rozbudziłam się lekko i zaczęłam poprawiać głowę, raz na jedną stronę, raz na drugą, bo ciężko mi się oddychało Nagle zerwałam się spanikowana, bo miałam wrażenie, że się duszę W gardle czułam ucisk, gulę i jakby mięśnie aż zwiotczały Totalna panika mnie ogarnęła Jak leżałam na boku to oddychało mi się lepiej niż jak leżałam na plecach Dodam, że podobno czasem chrapię (tak mówią domownicy) a do tego, takie uczucie gniecenia/ucisku/guli w gardle i duszności z gardła mam czasami w ciągu dnia Poza tym ciągle boli mnie głowa, często jestem senna w ciągu dnia i mam niewielkie sporadyczne skoki ciśnienia Nawet nie wiem do jakiego lekarza iść, oczywiście prócz rodzinnego na początek

JUlka jest to tzw. spanie na bezdechu Mój mąż cierpi na to dokucza mu jak śpi na wznak Też wstaje rano tak zmasakrowany z bólami głowy, ze chodzi taki bez Dopiero kawa stawia go na nogi Wiem ze jest to niebezpieczne , podobno się leczy ale musisz zacząć od medyka pierwszego kontak, Mój mąż bagatelizuje to i na-pewno nie pójdzie z tym do lekarza pozdrawiam

KOBIETO!Bezdech nocny czy senny jak sama nazwa wskazuje występuje w czasie snu podczas naszej nieświadomości .Nie wymyślaj sobie chorób .A jeśli ciągle boli cię głowa to musisz iśc do neurologa i wykonaś badania typu rezonans ,a z cisnieniem do kardiologa .

Ja mam czasami podnibie tez sie budze z uczuciem braku tchu tyle, ze ja nauczyłam sie juz nie panikowac i jakos zasypiam podnowanie.u mnie zwiazane jest to chyba z nerwami , jak mam jakis bardziej nerwowy dzien to pozniej tak wlasnie odreagowuje w nocy.wyniki mam dobre wiec jak dla mnie nie ma innego uzasadnienia.pozdrawiam i nie martw sie napewno to nic powaznego.