Gość Julka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Dziś w nocy stało mi się coś dziwnego Śniło mi się coś a leżałam wtedy na brzuchu Rozbudziłam się lekko i zaczęłam poprawiać głowę, raz na jedną stronę, raz na drugą, bo ciężko mi się oddychało Nagle zerwałam się spanikowana, bo miałam wrażenie, że się duszę W gardle czułam ucisk, gulę i jakby mięśnie aż zwiotczały Totalna panika mnie ogarnęła Jak leżałam na boku to oddychało mi się lepiej niż jak leżałam na plecach Dodam, że podobno czasem chrapię (tak mówią domownicy) a do tego, takie uczucie gniecenia/ucisku/guli w gardle i duszności z gardła mam czasami w ciągu dnia Poza tym ciągle boli mnie głowa, często jestem senna w ciągu dnia i mam niewielkie sporadyczne skoki ciśnienia Nawet nie wiem do jakiego lekarza iść, oczywiście prócz rodzinnego na początek Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 JUlka jest to tzw. spanie na bezdechu Mój mąż cierpi na to dokucza mu jak śpi na wznak Też wstaje rano tak zmasakrowany z bólami głowy, ze chodzi taki bez Dopiero kawa stawia go na nogi Wiem ze jest to niebezpieczne , podobno się leczy ale musisz zacząć od medyka pierwszego kontak, Mój mąż bagatelizuje to i na-pewno nie pójdzie z tym do lekarza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Julka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 ja przy okazji powiem rodzinnemu o tym Zdarzylo mi sie to poko co, pierwszy raz A spac postaram sie na boku i z glowa wyzej NIe wiem czy to cos da... Z reszta... ja mam 26 lat Mozliwy jest bezdech w tym wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Julka naciśnij na Google bezdech nocny i się dowiesz wszystkiego co cie interesuje Sama to tez zrobię bo wiedza na ten temat u mnie raczej skąpa Wiem ze mój mąż strasznie chrapie ,a śpiąc na bezdechu to często się zrywa w nocy lata po pokoju i się dusi i po czasie dopiero zaczyna oddychać to tyle pozdrawiam 3maj się Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 KOBIETO!Bezdech nocny czy senny jak sama nazwa wskazuje występuje w czasie snu podczas naszej nieświadomości .Nie wymyślaj sobie chorób .A jeśli ciągle boli cię głowa to musisz iśc do neurologa i wykonaś badania typu rezonans ,a z cisnieniem do kardiologa . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 może we śnie śpiąc na brzuchu lekko się sama przydusiłaś.Nie panikuj.Na przykład nos ci poduszka zatkała. Nie szukaj sensacji zdrowotnych.Napij się meliski i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza
yolanda Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ja mam czasami podnibie tez sie budze z uczuciem braku tchu tyle, ze ja nauczyłam sie juz nie panikowac i jakos zasypiam podnowanie.u mnie zwiazane jest to chyba z nerwami , jak mam jakis bardziej nerwowy dzien to pozniej tak wlasnie odreagowuje w nocy.wyniki mam dobre wiec jak dla mnie nie ma innego uzasadnienia.pozdrawiam i nie martw sie napewno to nic powaznego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi