Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wybudzanie po operacji by-passów

Gość ana

Rekomendowane odpowiedzi

PAULUSIA jeżeli lekarze zdecydowali,że można Twojego męża operować, to znaczy, że da radę :) Operacja serca jest bardzo poważna, do tego cukrzyca. Nie martw się na zapas, to nie pomoże, zbieraj siły na rehabilitację męża. Mam podwójne doświadczenie operacyjne (2 osoby), w tym z bardzo ciężkimi chorobami, przed przeszczepem innego narządu. Kardiochirurdzy to wielcy specjaliści. Podołacie wszystkiemu. Głowa do góry i dawaj znać co się z Wami dzieje. Zdrowia życzę obojgu.

Witam, chcę się podłączyć do wątku z wyprzedzeniem. W piątek moja mama ma mieć operację: by-passy (3 szt.) w Lublinie. Powoli zaczynają mnie dopadać złe myśli. Moja mama oprócz przebytych dwóch zawałów ( 1 - pół roku temu i wszczepiony stent, 2 - niespełna dwa tygodnie temu i wszczepiony *balonik*), ma od chorobę hematologiczną - małopłytkowość (mieloproliferacja). Czy ktoś miał tego typu przypadek? Staram się myśleć racjonalnie, że to jest najlepsze z możliwych rozwiązań, ale ...

W dniu 21.12.2007 o 21:54, Gość gattina napisał:

dokladnie,przez wlasnie to odlaczenie krazenia na czas operacji i zastapienie go krazeniem pozaustrojowym doszlo u mojego taty do zawalu podczas operacji po pownownym powrocie do jego wlasnego krazenia,puscili krew i to krazenie niestety zostalo zaburzone tym odlaczeniem i tata dostal niewydolnosci krazeniowo-oddechowej,przez 2 miesiace walczyl o zycie na intensywnej terapii,niestety nie udalo sie go uratowac.zaluje strasznie ze poszedl na ta operacje,ze sam dobrowolnie sie na nia zgodzil:(nigdy sobie nie wybacze ze nie odwiodlam go od operacji,nigdy,bo brakuje mi go strasznie:(zwlaszcza teraz,jak ida swieta ktorych po prostu sobie nie wyobrazam,myslalam ze do swiat wyjdzie ze szpitala,i wyszedl,tylko w nie taki sposob jakiego sobie zyczylam:(

zabawna historia. ic stont