Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Helicobacter pyroli i zapalenie dwunastnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa lata temu leczylem sie na Helicobacter i sie wyleczylem .Bralem Duomox + Metronidazol + Controloc. Dwa lata mialem spokoju Niestety wrocilo .Zrobilem gastroskopie (znowu) wynik ten sam zapalenie dwunastincy i HP +++ objawy mam ból zołądka i dwunastnicy pod prawym zebrem , wzdety brzuch , słaby apetyt , ...zimne rece Dostalem teraz doumox + tetracyklina + metronidazol + controloc 14 dni Efekt leczenia marny w 14 dniu bol nerek skonczyl sie szpitalem (kroplowki), nerki mnie juz nie bolą ale objawy te same (żołądek)co przed leczeniem Co mam teraz zrobic bo moj gastrolog rozłożył rece. Mozeby mi ktos cos poradził? Z gory dzięki.
powinienes jeszcze raz zrobić test na helikobacter ,napewno go juz nie ma jak brałes antybiotyki przez 14 dni.Pij len mielonyrozmieszany w letniej przegotowanej wodzieprzed snem i na czczo Możesz tez w ciągu dnia.Najważniejsza teraz jest odpowiednia dieta lekkostrawna,aby żołądek odpoczął po tych sensacjach.Dobrze też byłoby,gdybyś pił jakąś mieszankę ziołowa na żołądek.Ale z tym to do zielarza,bo dzisiejsi lekarze na ziołach sie nie znają,tylko chemię walą,która na jedno pomaga,a na drugie szkodzi,o czym sam sie przekonałeś.Test na heliko można zrobić też z krwi-30zł.
miałam kiedyś helikobacter i brałam te same leki.W ostatni dzień myślałam ,że mi żołądek i wątrobę rozwalą.Strasznie żle się czułam,ale zioła i odpowiedznie odżywianie mi pomogło i już 10 lat mam spokój.Kupiłam sobie książkę,,Diety na różne schorzenia ** u bonifratrów,wg. której się odżywiałam i piłam len i zioła.Zachowaj spokój.Wszystko wróci do normy.
zrób test ,sprawdż czy antybiotyki zadziałały na helikobactera pyloi i go zabiły.Jak będzie OK,to kup na allegro grzybek tybetański i pij wg. instrukcji. Działa dobrze na żoładek ,dwunastnice i jelita.Jeśli chcesz,spróbuj.Poczytaj o tym.
Nie mam nerwicy , nigdy nie mialem problemow z zołądkiem dopiero teraz . Raz juz sie z tego swinstwa wyleczylem , wrocilo po dwoch latach a kuracja nie przyniosla efektu. Zoładek mam tak obolały ze nie moge dotknac. Zrobie sobie jeszcze raz gastroskopie z testem ureazowym i z wycinkiem na posiew + antybiogram
Witam Usg robilem wszystko w porządku .Morfologie i mocz robili jak bylem z nerkami w szpitalu wszystko w normie. Mozliwe ze w zołądku jest kilka szczepow tego swinstwa roznie wrazliwych a ja bralem jeden rodzaj antybiotykow .Moj zołądek i dwunastnica ma zapalenie ktore samo z siebie sie nie bierze.Potwierdza to gastroskopia robiona miesiac temu. Zobaczymy.
Niedawno chciałam kupić miód ( gryczany) w sklepie ze zdrową żywnością a że takiego nie było a zobaczyłam pierzgę to ją kupiłam .W internecie poczytałam o niej ( ja kupiłam dla siebie na wzmocnienie serca) ale też ta pierzga jest bardzo dobra na stany zapalne jelit ,żołądka , dwunastnicy działa jak antybiotyk , może warto by było spróbować. Zrób te wszystkie badania co napisałeś a to pewnie potrwa a w tym czasie może uda Ci się coś podleczyć. Ta pierzga nie jest dobra w smaku ale można wytrzymać. Mój mąż mi przypomniał jak miał zapalenie dwunastnicy i był leczony antybiotykami to pierwszy raz pomogło a po 3 latach powtórka z rozrywki i wtedy znowu te same antybiotyki zastosowali i niestety nie pomogło , może być u Ciebie podobnie. Po tym drugim razie jest spokój 5 lat( nie chcę zapeszać). My pijemy dużo miodu , ja na serce , mąż twierdzi ,że ma serce zdrowe ale pije to może ten miód działa na Jego żołądek. Pozdrawiam
Sammy , to jest produkt pszczeli, ja to kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością , ale myślę ,że w dużych sklepach tam gdzie jest miód też powinna być pierzga. Poczytaj sobie w internecie pod hasłem pierzga. Mąż też wyleczył się antybiotykami ale innymi co pierwszy raz, nazwy niestety nie pamiętam. Porób sobie te badania i poczekaj na wyniki ,może już tych bakterii nie masz a tylko żołądek jest podrażniony kuracją , na nerki też jakieś leki brałeś , ja proponuję poczekać ale o ta pierzgę się postaraj.
Zdrowa1 , milo tak z kims porozmawiac .Moj gastrolog powiedzial mi wprost ze mi nie pomoze i mam isc do innego lekarza tzn. ze nie mam juz do niego chodzic.Troche mnie to zabolało no ale przynajmniej byl szczery--poddał sie. Ide do innego dzisiaj lub jutro. Bardzo mnie interesuje przebieg zapalenia u męża bo wiem ze mam to samo.Wiec jakby sie udalo cos odnaleźć(jakie dokładnie leki mu nie pomogły a jakie mu za drugim razem pomogły,nazwy tych lekarstw,wyniki gastroskopi)byłbym wdzieczny. Jakby co to mozemy pisac na adres email Dzieki
Summy napiszę Ci tak , u mojego męża lekarze podejrzewali wrzody na dwunastnicy lub żołądka albo zapalenie no i dostał za pierwszym razem antybiotyki w szpitalu ok. 7 dni , przed wyjściem za szpitala zrobili mu gastroskopię i niestety bakterie jeszcze były , w związku z tym zapisali mu antybiotyki inne doustne( nazwy naprawdę nie znam- upłynęło trochę czasu) na dwa tygodnie.Po tej kuracji poczuł się trochę lepiej ale na gastroskopię poszedł za jakiś miesiąc i wtedy po tym badaniu nie stwierdzono bakterii. Drugi raz też antybiotyki w sumie około miesiąca i też przeszło ale u męża zawsze było krwawienie z przewodu pokarmowego a lekarze nie umieli zdiagnozować od czego jest to krwawienie czy od zapalenia czy od wrzodów. Teraz jest spokój. Summy , dobrze że USG nic nie wykazało , morfologię też masz dobrą to już jest coś pozytywnego. Jak się teraz czujesz ,czy nie ma żadnej poprawy , np. w piątek a dzisiaj? Może oprócz zapalenia żołądka masz naciągnięte mięśnie brzucha lub coś przepukliną. Taka ogólna rada jak masz skłonności do takich schorzeń to musisz trochę uważać na Siebie pod tym kątem. Po wynikach może coś się wyjaśni.Pozdrawiam