Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!od kilku lat borykam się z bardzo ciężkim i uprzykrzającym mi życie problemem- makabrycznie boję sie krwi i wszystkiego,co z nią zwiazane,tzn widoku,rozmow na ten temat ( i inne,drastyczne) itp..kilka lat temu zemdlalam podczas morfologii i od tego czasu mam ten okropny uraz..mam 20 lat i naprawde ciezko z tym zyc..prosze,napiszcie,jak sobie z tym radzic,jak sie z tego uleczyc!!!pozdrawiam:)
Witaj * malborasek*. Jest taka terapia zwana ekspozycyjna, która leczy sie takie konkretne fobie. Może przejrzyj internet pod katem tej terapii. Pacjenta przez jakis czasu oswaja sie z przedmiotem jego lęku, az psychika nauczy sie inaczej reagowac na to, co przyprawia go o fobię Nerwica WYOLBRZYMIA WSZYSTKIE LĘKI, OBAWY, NIEPOKOJE, więc trzeba je sprowadzic do normalnych rozmiarów..Pozdrawiam
Gość w podobnej sytuacji

Witaj, nie martw się. Też się panicznie boję krwi. I związane z tym rzeczy. Jestem na kosmetologii i robię się sino-blada gdy biorę temat krwi, przy pobieraniu jest makabrycznie, mam 21 lat a panikuję jak mała dziewczynka. Przez to boję się szpitali i przez to się zastanawiam czy chce mieć dziecko(rozumiesz, że chodzi o badania krwi). Życzę Ci powodzenia w leczeniu:)