malborasek2006 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam wszystkich!od kilku lat borykam się z bardzo ciężkim i uprzykrzającym mi życie problemem- makabrycznie boję sie krwi i wszystkiego,co z nią zwiazane,tzn widoku,rozmow na ten temat ( i inne,drastyczne) itp..kilka lat temu zemdlalam podczas morfologii i od tego czasu mam ten okropny uraz..mam 20 lat i naprawde ciezko z tym zyc..prosze,napiszcie,jak sobie z tym radzic,jak sie z tego uleczyc!!!pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWA Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 poprostu masz fobie i musisz sie leczyc jesli przeszkadza ci to w normalnym funkcjonowaniu.jesli codziennie myslisz rozmawiasz o krwi albo masz z ni a codzienny kontakt to naprawde szok Cytuj Odnośnik do komentarza
jadwigaszpaczynska Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witaj * malborasek*. Jest taka terapia zwana ekspozycyjna, która leczy sie takie konkretne fobie. Może przejrzyj internet pod katem tej terapii. Pacjenta przez jakis czasu oswaja sie z przedmiotem jego lęku, az psychika nauczy sie inaczej reagowac na to, co przyprawia go o fobię Nerwica WYOLBRZYMIA WSZYSTKIE LĘKI, OBAWY, NIEPOKOJE, więc trzeba je sprowadzic do normalnych rozmiarów..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
malborasek2006 Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Właśnie dzięki Bogu nie mam z tym kontaktu,nie myśle o tym non stop,po prostu to pojawia sie np gdy zachodzi koniecznosc pojscia na badania,przy drastycznych scenach z filmu(staram sie tego unikac)..dzieki za rade,poszukam cos o tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość w podobnej sytuacji Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witaj, nie martw się. Też się panicznie boję krwi. I związane z tym rzeczy. Jestem na kosmetologii i robię się sino-blada gdy biorę temat krwi, przy pobieraniu jest makabrycznie, mam 21 lat a panikuję jak mała dziewczynka. Przez to boję się szpitali i przez to się zastanawiam czy chce mieć dziecko(rozumiesz, że chodzi o badania krwi). Życzę Ci powodzenia w leczeniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi