Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stenoza zastawki aortalnej i pieczenie w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa. Jestem nowy na forum. Mam 56 lat i stwierdzono u mnie zwapnienie zastawki aortalnej, stenoza ciężka. Gradient 80 mmHg i zwężenie w 80 % czyli przepustowość zaledwie 20 %.Objawy występują przy wysiłku.Piecze mnie w klatce piersiowej, duszności, szybko się męcze. Prawdopodobnie czeka mnie operacja wymiany zastawki. Zapisałem się na konsultacje na początek marca do prof. Biedermana w Aninie. Słyszałem że daje on skierowanie do Instytuty Kardiologii w Aninie, gdzie jest kierownikiem kliniki i tam przeprowadza zabiegi.Kompletnie nie wiem czego sie moge tam spodziewac, na co zwrócić uwagę, Zależy mi bardzo aby porozmawiać z kimś, kto był na takiej konsultacji w Aninie lub na zabiegu. Bede bardzo wdzięczny, jeśli ktoś zechce podzielić się ze mną swoim doświadczeniem. pozdrawiam wszystkich
Witam, Panie Kazimierzu! Mam 29 lat, od 12 lat jestem pacjentką IK w Aninie przy ul. Alpejskiej 42. Przeszłam tam dwie z trzech operacji serca. To jeden z najlepszych ośrodków kardiochirurgicznych w Polsce i Europie. Pracują tam świetni lekarze i wspaniałe pielęgniarki. Jeżdżę tam na regularne kontrole. Ciekawa jestem, jak się Pan zapisał do prof. Biedermanna? Kiedyś też chciałam to zrobić, bo mam poszerzoną aortę wstępującą i za jakiś czas będę potrzebować wymiany aorty wraz z zastawką (oraz kilku inych poprawek). Myślałam, że skoro jestem stałą pacjentką IK ,to mogę się zgłosić do niego na konsultację. Bez skutku, bo trzeba mieć jakieś specjalne skierowania. Pan pewnie zapisał się do Centrum Kardiologii Alernort, przy ul. Płowieckiej...
Gość alfasamiec
Jestem pacjentem Anina od 10 lat . obecnie mam 40 lat P. bzem operowany przez , wtedy jeszcze docenta Bidermana , W/g mnie mistrza polski w kardiochirurgii . Obecnie tętniaki dużych naczyń , operuje tam , na równi z prof Bidermanem dr. Eugeniusz Szpakowski , wydaje mi się ,że łączą ich relacje mistrz - uczeń , i tylko kwestią czasu jest kiedy uczeń przewyższy mistrza . z leczenia w Aninie , mam czarny pas . P. Kazimierzu , jeśli chcecie państwo porozmawiać o operacji i leczeniu , proszę napisać do mnie na skype pawel_krystyna nie posiadam gg :)
11 lat temu byłem operowany w Aninie . Chętnie nawiążę kontakt z osobami przed lub po operacji , w celu wymiany doświadczeń , albo po prostu porozmawianie . Leczę się w tej placówce po dziś dzień i jestem bardzo zadowolony . Operował prof . Biderman .Jedyny kłopot tylko w tym ,że nie posiadam gg , natomiast posługuję się skype adres : pawel_krystyna -- zapraszam i pozdrawiam .