Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca, potykania i szarpnięcia serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!! Jestem tu całkiem nowa ale widzę jak wiele osób boryka się z podobnymi problemami do moich...cierpię od jakiegoś czasu, w sumie długiego czasu na takie potykania serca, szarpnięcia...nie wiem jak to opisac, to dyskomfort, który czuję kilka razy dziennie, czasem kilka a czasem wogóle...robiłam ekg i wyszedł szybki puls ale to nerwica, nic więcej, bo cierpie na \* syndrom białego farucha\* i niesamowicie wysoko puls i cisnienie mi skacze gdy tylko widzę lekarza....8 lutego ide do kardiologa...co mam powiedzieć , że serce robi puk puk a potem PUK po wszystkim nie przyspiesza i nie zwalnia.Mam tak 4-5 razy dziennie i trwa to dosłownie ułamki sekund...czy ktoś z Was ma coś podobnego?pozdrawiam Ania
czesc ja lecze sie od dluzszego czasu na nerwice. Zaczynalo sie to wlasnie od serca dziwne kilku sekundowe uderzenia nierytmiczne mialem takich w ciagu dnia nawet do okolo50 razy. Robilem wszelkie badania ekg usg holter i serce niby zdrowe. wiec okazalo sie ze jest to na tle nerwowym i treba leczyc nerwy. Podobno kazdy czlowiek ma takie skurcze do kilku na dobe lecz tego nie odczuwa. Odczuwaja je wlasnie ludzie ktorzy sa np.wrazliwi imja wlasnie problemy z nerwica. Podobno to nie grozne. Pozdrawiam.
~patryk do nauki dziecko i nie wypisuj bzdur! ~luk 50? to jest praktycznie norma do ablacji kwalifikują (czyli leczenia) najczęściej powyżej 5tysięcy na dobę leczy się lekami gdy jest ich dużo (tysiąc i więcej) i głównie ze względu na to, że utrudniają życie i nie podobno ale gdy nie masz organicznie chorego serca, to 50 nierytmicznych uderzeń jest na pewno niegrożnych