Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze dodatkowe podczas biegania

Gość nokia

Rekomendowane odpowiedzi

to zależy po czasopismo z którego roku sięgniesz, albo od nowego artykułu w LANCET itp.itd. trochę kpię - ponieważ, jeśli dobrze poszukasz - spotkasz się z 2 opiniami sprzecznymi ; - że arytmia narastająca podczas wysiłku rokuje gorzej/ w starszych opracowaniach ten pogląd dominuje absolutnie /- pozostaje pytanie jaka to arytmia oczywiście, często dodatkowe, to fizjologia tylko... - że arytmia narastająca podczas wysiłku nie ma zasadniczo wpływu na dalsze rokowanie.. Takie głosy i artykuły pojawiły się w ostatnich latach - ile badań, klinik, tyle nowinek. Dziś szczurom szkodzi błonnik, jutro im pomaga, a pojutrze jest neutralny... Fatalne, ale tak jest. Jednak - każda arytmia warta jest obejrzenia, jakieś błahe dodatkowe wpisane w Twoją naturę są nieważne, acz dokuczliwe, jeśli je czujesz. Inne może wymagają obserwacji, albo pogłębionych badań. Cóż - pozostaje konsultacja lekarska i diagnostyka, jeśli dokucza lub niepokoi. Trzymam kciuki, i pozdrawiam.

To raczej nie jest niebezpieczne, ale bardzo bolesne. Jeśli masz skurcze to może Ci brakuje magnezu? Ja tak miałem i kupiłem sobie tabletki z magnezem i przeszło. Chela Mag B6 to suplementacja, która sprawia, że skurcze przechodzą. Zresztą zamów sobie coś z magnezem, nie mówi, ze koniecznie Chela i sam się przekonasz.