Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Siedzący tryb życia a skurcze dodatkowe

damian87

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, no ja mam do 10 dziennie... Czasami sztcznie przyspiesza serducho na chwile i jest ok... Jak Ty mozesz miec 10 000 tego? Jak to czujesz? Ja mam z 10 i nie chce mi sie zyc. A propo wysilkowego to mialem holter zalozony i poszedlem na silownie z nim zeby troche serducho pomeczyc - kardiolog pozwolil no i wszystko git. Lecz czasami wroce z silowni to czuje takie jakby napiecie w klatce i robi sie taki sztuczne bicie serducha, czuje jakby sztucznie przyspieszalo tam do 90 albo 100 na minute, nie wiem. Pozdrawiam
widzisz Damian, bardzo mocno je odczuwasz, więc dla Ciebie 10 to już niezła porcja ... jak ja słyszę o 10000 itp liczbach też jestem zdumiony - ale nie tym, że te osoby żyją, tylko tym jak różnie różne osoby czują swoje serce ; powody są najczęściej anatomiczne - nie chodzi o żadne wsłuchiwanie się lub nie - to taki slogan bez żadnego sensu powtarzany tu często - trochę ludzi jest, którzy się nigdy nie wsłuchują a mają ni stąd ni stamtąd nagły incydent sercowy, inny się wsłuchuje, czeka, bo se np. holtera założył - a tu nic :P po prostu może masz takie a nie inne te skurcze, w takim lub w innym miejscu są ich ogniska, albo twoje przedsionki/komory są centymetr w lewo, a u innej osoby centymetr w prawo ....wiesz o co chodzi ... to jest bardzo mało, 10 na dobę - to jest nic - ale dla osób które czują to bardzo mocno, jest b.dokuczliwe w każdej ilości, nawet takiej - czasami 1 lub 2 zwalają na chwilę z nóg i tracisz pewność siebie ; inni nie czują albo czuja lekko te 10000 na dobę ... no niestety - MY nie mamy szczęścia, bo ja np.też czuję każdego ; miałem rok temu stymulację przez przełykową przedsionków robioną - i powiem Ci, że musiano przerwać badanie bo już 16 miliwoltów rozrywało mi klatę i mimo, że naokoło była fachowa opieka nie dałem rady za to facet przede mną dojechał na maksa z miliwoltami, ubrał się i wyszedł serce sercu nierówne ...takie życie pozdr