Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justynaa27
:) ja sie chyba poraz pierwszy wyspalam spalam 13.5 godziny:):):) bylam padnieta po tych swietach totalnie fakt skurcze mnie dopadly w nocy kilkakrotnie ale sie uspokoilo.zastanawiam sie nad. tym magnezem ja biore magnez plus b6 jedna tabletke dziennie rano do tego koplet witamin falvit (to jeszcze z polski mam) ale czy to nie za malo? dzis u mnie piekne pogoda cieplutko slonecznie :):):)
Gość justynaa27
Anulka u mnie pisze ze trzeba brac jedna tabletke raz dziennie wiec wiesz ja tak jak na opakowaniu bralam zastanawiam sie czy wlasnie nie zwiekszyc dawki moze by skurcze byly mniejsze? pozatym kolezanka mi mowila ze mozna witamine B6 latwo przedawkowac i to niebezpieczne i lepiej kupic sobie sam magnez i brac... bo B6 to w zasadzie malo potrzebna witamina sama nie wiem? a co do witamin to moze te rozpuszczalne w tabletkach sa lepsze niz te do polykania...
...justyna to prawda trzeba uważac z witamina b6 bo przedawkowanie jest niebezpieczne,powiedział mi to ostatnio kardiolog i teraz biorę 3x dziennie aspargin potas z magnezem.Jak juz masz brac magnez to bierz sam magnez bez witaminy b6.Ja tez czekam na holtera tyle że będę miala go założonego na tydzien czasu ale do 4 maja jeszcze troszkę czasu...
Gość Miscitanka:)
Witam :* Jak minely swieta? :* Mi sie skonczyly leki :( Nie ma juz nic i neiw iem co dalej czy jezeli pojde do lekarza rodzinnego to mi wypisze jakas nitrogliceryne?? Najgorzejjest ze skokami cisnienia :( Wtedy boli Mnie i glowa i serce :( Paniczny strach ;( Juz nie wiem co amma robic, a do czerwca daaaaaaaaaaaaaaleko :( I moje zapalenie przylyku sie obudzilo :( Wymiotuje od niedzieli ;( Eh ;( plakac sei chce nade mna :( Pozdrawiam... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuziaki :* Glowy do gory :D
Gość justynaa27
basiek355 no wlasnie widzisz to jednak racja ze witamine B6 latwo przedawkowac...narazie biore witaminy magnez i B6 i w tych dawkach co przepisal mi kardiolog.Dzis bylam w medical center-(lekarz rodzinny) zeby sie zapisac na kotrole mialam przyjsc po 2 miesiacach od brania nowego leku czyli bisocard-u no i sie dzis nie zapisalam bo nieczynne eh:( jutro z rana pojde moze mnie wcisnie jakos na poczatku nastepnego tygodnia.Bede musiala sie dopytac koniecznie czy ten bisocard mozna brac w ciazy? wogole dzis to mnie zaczal bolec zoladek mam takie dziwne skurcze... a serduszko mi sie zas uspokoilo dzis niewiele skurczy od rana:) dzis postanowilam sobie zrobic wieczor spa:) poloze synka wczesniej spac zapale sobie swieczki muzyka relaksujaca:) i kapiel:):):) maseczki kremik jakis fajny...marzylo mi sie juz od dawna cos takiego...ale poki co herbatka mietowa na moj brzuch:(:(
Gość justynaa27
troszke sie zrelaksowalam:) oliwkowa kapiel w domowym SPA:) tego mi bylo trzeba....u mnie cisza i spokoj wszedzie! a ja spac nie moge:( dalej pije mietowa herbatke....skurcze jakby dzis zdecydowanie mniejsze ... jutro z rana musze leciec znowu do lekarza sie zapisac...a mialam nadzieje ze dzis to zalatwie...
Odkąd pamiętam stale miałam jakieś nieprawidłowości w zapisie ekg. Zresztą 30 lat zyłam z dziurą w sercu i niedomykalnością mitralna stąd zapewne zaburzenia..Jestem już jak wiecie po zamknęciu ubytku ale martwię się tymi nieprawidłościami. W poniedziałek mam echo serca kontrolne więc powiem pani kardiolog o swoich skurczach ,które nagminnie pojawiły się w kilka miesięcy po zabiegu i niepokoju z tym związanym....
Gość justynaa27
hm.... Pat a moze powinnas isc jeszcze do innego kardiologa...wiesz czasem warto zasiegnac porady gdzies indziej jeszcze. Jednak z drugiej strony przepraszam ze to powiem ale co to za kardiolog ktory ci mowi o jakis tam zaburzeniach niedokrwistosci itd......a ty mimo wszystko nie wiesz o co chodzi i wychodzi z tego jedno wielkie zamieszanie? nie rozumiem-zawsze mi sie wydawalo ze lekarz jest po to by uswiadomic pacjeta co mu dolega fakt skierowal cie na inne badania ale co do tego czasu masz zyc w niepewnosci i niepokoju? Ja nigdy nie wychodze z gabinetu nim sie nie dowiem wszystkiego...zawsze zadaje duzo pytac wiem wiem czasem meczacych i czasem lekarz patrzy na mnie jak na rozhisteryzowana ale mnie to nie interesuje niech patrzy! w koncu po to oni sa ci lekarze zeby nam pomagac i wyjasniac to co nas niepokoi... mam nadzieje Pat ze wreszcie bedziesz sie lepiej czula:) anulka a jak u ciebie? ile zostalo jeszcze do narodzin dzidziusia? zmieniajac na chwile temat u mnie pada leje wieje ba! nawet burza byla:) z gradem a teraz i slonce wyszlo jak przygrzeje to nawet i cieplo...to sie nazywaja anomalia pogodowe i jak tu byc obojetnym na zmiennosc pogody
no j mam termin na 01 czerwca............to dl amnie ejszcze starsznie długo- a jak ja się czuję- cłąy czas wydaje mi się że mam tych skurczy coraz mniej, ale juz mi sie tak wydawalo przed osatnim holterem. Dzisiaj Pani ginekolog mnie zamrwtiwła, że z tymi skurczami to róznie bywa, ze najczęsciej arytmia tylko staje się lagodnijsza, ale już nie znika:( Dzisiaj mam echo na 18 20 i tak jak wam pisałm - boję się:(
Anula - z opinią pani ginekolog to wiesz co, równie dobrze możesz zapytać księdza który tak samo może powiedzieć. Wogule nie bierz tego pod uwagę, bo to takie powiedzienie sobie, każdy tak może sobie powiedzieć. A jest naprawdę dużo wiedzy ludowej w obiegu którą ludzie sobie przekazują, błędne koło. Następnym razem zapytaj o jej źródło wiedzy lub poproś aby szczegółowo wyjaśniła co ma na myśli bo takie niedopowiedzienia tylko potrafią namieszać w głowie i nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością.
Gość justynaa27
anula:) niestety sie tak nie da..juz wczesniej ci mowilam ze ludzie maja wpisane w swojej psychice nie tylko bac sie ale i byc odwaznym:) wiec moze ty sprobujesz choc troche byc odwazna...masz badanie dzis wiec wycisz sie zapomnij na chwilke o skurczach skup sie na czyms innym ja wiem ze ciezko ale czasem musimy sie zmusic to czegos wbrew nas samych.To zas co powiedziala pani ginekolog to moze i troche racja...skurcze dodatkowe nie mina od tak...poprostu moga zmalec troszke na poczatku tuz po porodzie ale...ja mysle ze odpowiednio potem dobrane leczenie moze calkowicie je nie wyeliminuje ale ograniczy do takiego stopnia ze bedziesz je czula sporadycznie. Ja dzis czuje skurcze bardzo sporadycznie...ciesze sie z tego bo ostatnio daly mi niezle w kosc!!! nie ciesze sie jednak az tak bardzo bo wiem ze te *cholerstwo* lubi wracac....poki co nadal na mietowej herbatce...