Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie się raz wydaje że pomaga od czwartku do soboety bardzo dobrze sie czułam w soboet miałam wrażenie, ze wogóle nie mam skurczy, a miałam ich koło 8 na minutę wczesniej- a dzisiaj tragedia i powiek adrga- moze to jednak magnez ze mnie tak dziecko wysysa?
:) czesc anulka moze rzeczywiscie dzidzia potrzebuje tych wszystkich witamin i dlatego gorzej sie czujesz.Ja w ciazy mialam dosc spory brak zelaza przepisali mi specjalne leki nie wspominajac o wapniu..potem jednak wszystko sie unormuje zobaczysz:):) Ja biore teraz bisocard nie wiem czy pomaga wydaje sie ze tak... wczesniej betalok zok 50 bylam na nim ponad 5 lat mi pomagal fakt czasem skurcze dodatkowe sie przytrafily ale przynajmniej nie bylo ich tak duzo i czesto..oczywiscie dodatkowo cos na wyciszenie czasem bylo to i relanium (w tych gorszych przypadkach) jednak zawsze pomagala mi herbatka z melisy nio i kalms...ostatnio wyczytalam w internecie ze bisocard nie mozna brac w ciazy ...a to dziwne bo moj lekarz powiedzial ze moge go brac nawet jak bede kiedys w ciazy? sama nie wiem....wczesniej mialam te same leki co anula jak bylam w ciazy...co wy myslicie?
Gość justynaa27
moze masz racje anulka..ja nie znam sie dokladnie na lekach mam chyba na tyle zaufania do mojego lekarza ze poprostu zazywam to co mi przepisze:) wiesz ja juz mam jedno dziecko ma 6 lat wiec perspektywa drugiego dziecka zbliza sie wielkimi krokami...zawsze chcialam miec dwojke:) ale boje sie ..boje sie nasilenia skurczy boje sie brania lekow w ciazy...ale mam nadzieje ze bedzie dobrze....musze w to wierzyc...powiedzcie mi jak wy czujecie swoje skurcze? bo wiadomo ze kazdy inaczej odczuwa ja mam np. tak ze moje serce bije normalnie potem nagle mam dwa szybkie uderzenia chwilka przerwy i znowu normalnie bije...w trakcie tego podwojnego uderzenie czuje takie przyduszenie..okropnosc!czasem zauwazylam ze mnie boli klatka piersiowa lewa reka bark lopatka:(:( jak czasem probuje nabrac powietrza to jakym miala normalnie szpilki w gardle i calej klatce tak czuje takie klujace bole:(musze to zglosic swojemu lekarzowi..co on na to... wczoraj kolezanka mi w pracy powiedziala a raczej nastraszyla ze te bole to od serca sa:(:(:( i zebym lepeij szybko do kardiologa poszla...sama nie wiem co o tym myslec.
Ja czuję w ten spodób, że jakby bylo mocnijsze uderzeniei potem nic....i wtedy mnie czasem przydusza- to nic to pauza wyrównawcza. Jak ie brąłm magnezu to czułam jakbym miała zwięrząto w piersi, które raz się trzęsie, za chwilę chce wyskoczyc, a za chwile zmiera:( Justynko nie doszukuj się- ja powiem szczerze, zezałuję, zę to wogóle zgłosiłam lekrzowi- owlalabym żyć w niewiedzy. Mam nadzję czytając posty na rżónyc forach, ze wiel kobiet to ma tylko niektóre nie czują, inne czują, ale wchodza nfora widza że serce w ciązy czasem kołacze i nie zgąłszaja lekaowi, jeszcze inn ezgłaszaja , alekarz ztym nic ni robi, jeszcze inne zgłaszają lekrz wysyła na ekg na którym nic niw ychodzi, bo maja tego mneij niz ja bo nie przesłzy w ciązy takiej nerwówki i dalej nic itd itd................ A wtej chwili to ja już jestem tak przerażona, ze nbje się wszytsiego- jeszcze niechcący wyczytłam w necie o kardiomiopatii okołoporodowej ................... Pałkac mi sie chce...
Gość justynaa27
anulka nie ma co czytac takich rzeczy...ja nie wiem co lepsze zyc w niewiedzy czy zyc z wiedza i cos z tym robic? ja sie tylko zastanawiam czy te skurcze nie sa grozne tak jak napisalas te pauzy wyrownawcze itd....trudno ocenic. wiesz zastanawiam sie czy na ekg wyszlo by cos niepoojacego gdybym miala cos a bym nie czula?
zalezzy ile ich masz- ja mam 11 900 i zawsze wyjdzie mi co ajmniej jeden skurcz na ekg- ale średnio mam ich 8 na minutę, więc jak nie wychodzi to pewnie się ma nbardzo mało..... Mówisz ,że nie am co czytać a Ty nie mjąc niczego stwierdzonego czytasz i zobacz- jestes na forum dla osób z arytmią:(
a ja nie wiem co mam mysleć o tym isoptinie..................ja mam holtera dopiero 04 maja.....raz mi sie wydaje że mi pomaga, raz ,że mi nie pomaga- równolegle zwiększyłam dawkę magnezu i zmieniłam magnez i nie wiem co mi pomaga:(- a moze tylko słabiej to odczuwam.........