Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Cię nie ignoruje tylko miałąś badania i nic ci nie wyszło- nie masz chorego ciała- ciesz sie tym- błagam z całego serca- dziękuj Bogu!!!! Może masz nerwicę? I latego takie odczucia? Ty mozesz sobie wypuć piwko nawet codzinnie:) Usmiechnij się i ine czejkaj na choroby- ja byłam taka jak ty po chhorobie mojej may i się doigrałam. A teraz piszę to do Ciebie i płaczę:(
Wiem bo sama to mam i jestem takim typem, ze jak coś mi dolega to sama dogłębnie badam problem- do lekrza idę zawsze z długą lista pytań. Do lerkrza musisz iść koniecznie- zapewne przepisze Ci jakies lek. Skąd jesteś jeśli z Wawy o dam Ci namairy do swojej lekarki.
Damian nie czuj się winny...to moja wina- ja zawsze zmiast cieszyć się zyciem - doszukiwałam się wszytskiego i wciąz się czegoś bałam...Błagam Boga by dał mi jeszcze jedną szansę i zabrał te skurczybyki ode mnie-......Tak cchiałbym urodzić moją córeńkę i razem znią dorastać....
ja nie mam migotania więc nie umiem ci pomóc- kołatnie czuję najlepeij na lewym boku jak sie położe - tak jakby mi cos przeskawiało w sercu. Czuję rónież na pulsie- takie przerwy dłuższe są to pauzy wyrównawcze po dodatkowym uderzeniu- one są najgorsze...
blackcurrant20 pojdz troszke wyzej w postach i poczytaj jak ja to czuje to moze znajdziesz cos podobnego. Anulka ja to nie musze lezec na lewym boku, zeby czuc przeskoki, moge stac, biec, lezec, wisiec, i czasami mocniej czuje a czasami slabiej jak takie laskotanie w klatce.
Gość backcurrant20
ja tez. dzisiaj np siedziałam i mnie złapało kilka przeskoków na raz... przestraszyłam się... i za chwilę znowu było wszystko ok. rany taki człowiek młody i żeby się sercem przejmować... a to już któryś rok;/ buźki dla Was Anulka i Damian. Trzymam za Was
Ja tez czuje jak stoje czy siedzę, ale najlepij czuję jak leżę, bo raz że wtedy sie skupima nad tym a dwa czuję pulsowanie zyły po tej stronie- jestem wciązy i gemralni odczuwam mocnij , bo serce ściśniętę przez inne organy i lezy a nie wisi.... A swoją drogą słuchajcie każdy ma te skurcze do 100 na dobę zupełnie ok, do 1000 tez nie żle- więc się nie przjumjcie i zyjcie naprawę!Kupcie sobie waleiane na dzien na noc popeoście lekarza o belergot. Polecam tez sedatif, ten jest bez recepty......uspokójcie się......i kto to mówi:)
ANula :) Ja tak samo sobie tlumacze, ale niestety tak mocno szarpnie serce to niestety panikuje, jak raz za razem to juz w ogole panikuje. w 80% przypadkach przed szarpnieciem lub po czuje dyskomfort w klatce, ktory nie pozwala mi nie myslec i nie bac sie tego. Teraz np pakowalem sie bo jutro zjezdzam do domku na swieta no i szarplo pare razy a teraz czuje napiecie jakby mialo znouw szarpac. Pozdrawiam Bo jak slabo szarpnie to nie martwie sie, ale jak mocniej np z uczuciem zimna w rekach jakby to panika ;p
Do Damiana 21 lat - moje GG 7695254 to do domu, do pracy 13721210 jak jutro będę w pracy tzn. 8 kwietnia to pogadamy odczuwam to przez prawie 15 lat i uwierz mi że się do tego nie przyzwyczaiłem żyję z tym i biorę na razie leki i jest na razie dobrze mam 3, 4 skurcze dziennie. Jak chcesz to pogadamy jutro zapraszam.
Anula daj namiary do tego lekarza z warszawy jestem. skoro człowiek moze miec do 1000 tych uderzen a ja mam 20754 dodatkowych skurczów komorowych to lepiej isc do lekarza. własnie przed chwila mialam tętno około 180 bardzo niemiarowe przez około 15 minut myślałam że zejde :/ tak źle sie czułam.teraz mam ciśnienie 139/100 a tętno 59 fatalnie sie czuję nie mam siły na nic. Anula to moje gg 6461142 czekam na info
Gość justynaa27
witam od kilku dni zastanawiam sie co mi jest po przeczytaniu setek informacji na temat moich objawow doszlam do wniosku ze to chyba dodatkowe skurcze.czym spowodowane dlaczego tego nie wiem? kiedys mialam bardzo podobnie okolo tygodnia i mi przeszlo wszystko (jednak to bylo 1.5 roku temu) wiec... zaczelo sie od dziwnych uderzen jakby dodatkowych... moje serce bije normalnie na chwilke przestaje i potem dwa szybkie uderzenia i znowu bije normlanie do tego mam czasem dusznosci jestem poddenerwowana niespokojna.czasem w ciagu dnia moge naliczyc tych dodatkowych uderzen ze 50-70 a czasem tylko 10...raz czuje je bardzo silno a raz delikatnie:( dodam ze mialam robione usg serca i echo serca ok 5 lat temu nic nie wykazalo wtedy przyjowalam betalok zok 50 z racji dlugiego przyjmowania tego leku z powodu nadcisnienia tetniczego mialam robione miesiac temu mialam ekg ktore tez nic nie wykazalo.badania w normie-lekki niedobor witamin. leki zostaly jednak zmienione teraz przyjmuje bisocard 1.2 tabletki czyli 2.5 mg raz dziennie do tego biore magnez i B6 oraz komplet witamin,lekarz dodatkowo przepisal mi kalms (jako tabletki wyciszajace) jednak ja wciaz czuje sie tak samo.zaczynam sie juz bac czy oby napewno moje objawy wskazuja na dodatkowe skurcze -i spowodowane sa stresami i nerwami a moze to jednak cos powazniejszego.mam pytanie ile to moze trwac takie skurcze dodatkowe mnie trzymaja od niedzieli.czy powinnam isc do lekarza znowu? prosze o wasze zdanie
Gość blackcurrant20
Hej Ja brałam kiedys belergot i nic mi nie dawał.Ponadto może on powodować szybsza akcję serca. sama ciągle szukam jakiegos fajnego leku na te *beboki*. Poszłam wczoraj na aerobik i odczuwałam jakies tam przelewania ale nic sie nie stało- na szczęście. jakich jescze leków używacie?
Blackcurrant- a skad Ty wiesz Kochan, ze masz odsdtakowe skurcze? Ja uważam ,że najpierw się zbadaj- nerwica nam też robi różne psikusy... Micitanko Kochana, nie wiem jak mam Cię pocieszyć- mlode masz serduszko więc penwie wytrzyma ten puls.Ja sama pewnie dzisiaj troche popłaczę. Wiecie dziewczyny to starszne, zę takie młodziutkie jesteśmy i takie problemy mamy......Ja sobie obiecąłam, ze jeśli mi to zniknie - to juz nigdy nic ie ebdzie dla mnie problemmem- ani waga, ani problemy w pracy,ani kłótnia z bliskim....
Gość blackcurrant20
Anulka ja w wieku 5 lat miałam zabieg-szmery na serduchu. Potem ze 2 razy lądowałam w szpitalu z wysokim pulsem... a teraz odczuwam dodatkowe bo cóż innego to może być... nie wiem już... niestety mam pecha i nigdy nie udało mi się ich zarejestrować.... a nerwica swoją drogą... zatruwa mi zycie od śmierci mamy... porażka dziewuszki. Micitantko a masz może jakis metocard ? bądź cos uspokajającego? weź sobie Kochana a jak nie przejdzie może podejdź do lekarza. a czym mierzysz puls?