Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość blackcurrant20
Witam, Dawno tu nie zaglądałam. niestety moja obecnośc spowodowana jest ponownym atakiem dodatkowych skurczy.Dzisiaj pierwszy raz w życiu odczuwałam przewracanie się w serduchu dobre 5 sekund- wydaje mi się dużo jak na dodatkowe. Czy Wy także tak macie? zmartwiłam się strasznie. Miałam iśc dzisiaj na aerobik i znowu zaczynaja się lęki. Pozdrawiam
Witam mam 22 lata i ostatnio przez przypadek podczas rutynowego EKG wyszły pewne nipreawidłowości czyli dodatkowe skurcze komorowe. Mialam echo i wyszło dodatkowo wypadanie płatka zastawki mitralnej, przy czym pewna jej niedomykalnośc. Holtera miałam 24H i mam wynik i nie bardzo go rozumiem. Mam tachykardie największa 184 a średnia tachykardia u mnie to 154. Bradykardii nie mam. Migotania przedsionków czas maks. 71p/min Pojedyncze; 166 Pobudzenia komorowe 20754 Pary 4 Zmiennośc RR 4% rms-SD 32 ms Magid SD80ms Kleiger SD 133ms Komentarz: rytm wiodący -zatokowy .Pobudzenia dodatkowe nadkomorowe- pojedyncze. Bardzo liczne pojedyncze pobudzenia dodatkowe komorowe okresowo układające się w bigeminie i trigeminię, 4 pary. czy ktoś mi może powiedziec czy mam cos z tym dalej robic? elektrolity w normie , hormony tarczycy tez. moje objawy to głownie kołatanie serca i bardzo szybka męczliwośc co jest do mnie nie podobne bo bardzo duzo cwiczylam cwiczxenia przerwalam ze wzgledu na szkole. POMOCY BO JUZ NIE MAM SIŁY :(
Oj Kochana, muisz pójśc do AKrdiologa napewno:( Zapisze Ci jakiś pewnie lek na serce- neich zacznie od isoptinu- jest najlżejszy.... Jesli chodiz o arytmie to na szczęście jest ona dośc łagodna bo ine masz uderzen gromadnych ale dużo ich - ile masz magnezu? napisz mi koniecznie! Bierz duże dawki magnezu, ale bez witaminy b6- kup sobie magnezin i bierz do wizyty 4 tabletki magnezinu 500- dawki śa na opakowaniu mneijsze- ale uwierz mi - magnez cięzko przedawkować a pierwszym tego opjawem jest bigunka- ja w ciazy biorę 6 tabletek........
witam mam 38 lat od jakiegos czasu mam dodatkowe skurcze serca sa momenty ze przejdzie mi taki jakby prad w klatce piersiowej przez chwilke i wtedy zaczynam panikowac bylem z tym u kardiologa robilem ekg i echo ale lekarz powiedzial ze jest wszystko ok akurat w czasie tych badan nie mialem dodatkowych skurczow teraz mam zamiar zrobic jeszcze holtera do niedawna jeszcze nie wiedzialem co to jest serce ludzie czy zaczela sie u mnie arytmia aha w czasie badania krwi wyszlo ze mam za malo magnezu ale od dluzszego czasu lykam magnez z b6 i nic to nie zmienia
No te skurcze komorowe nie są normalne, ale podobno ine ilośc świadczy o tym czy są groźne tylko zlożoność a ty ine masz złoonych uderzeń-jest ich dużo to fakt, ale podobno da się ztym zyć. A czujesz to? Narzie zakup sobie ten magnez i bierz go jeśli bedziesz miała bieguneke zamień na jakąs formę chelatową i bierz drugie tyle co na ulotce. Lekarz Ci naprwno zaproponuje jakies leki. Ja szukam eównież alternatywnych metod leczenia- i wierzę, ze po ciązy mi to przejdzie:) JEsli chodzi o alternatywne to zakupiłąm zioła alveo, a Tobie polecam też koenzym Q 10.
MAxym, bierz magnez w większych dawakach niz na opakowaniu , ale bez witaminy b6 bo ją juz mozna przedawkować- ja polecam wszelkie formy chelatowe np firmy Solgar oraz tanszy produkt magnezin.Poza tym AMxym nie wkręcaj się i ine doszukuj- nawet nie wiesz jak bym chciala miec dobre ekg.........
Ogólnie to to czuję w taki sposób że nie czuje bicia serca a za chwile mocno bije. najgorsze jest dla mnie to ze sie męcze bardzo ,Aż nienaturalnie. nie adekwatnie do danej czynności. czuje sie przez to źle.jakbym nie była do końca sprawna.Boje sie czy ktoś jeszcze ma takie cos jak ja? Anulka na EKG które mi robili dosc dlugo bo byli zdziwieni to na całym zapisie byly skurcze dodatkowe komorowe cały czas bez przerwy
bez przerwy to niemożliwe- chyba, ze masz czestosurcz komorowy. Na dobę mamy jakies 100 000 uderze 120 000, wiec jeśli ty masz 20 000 to tylko jedna piata- przede wytzsimz achowaj spokój - wiem co czujesz- ja tez sie boję - boję za dwoje- też jestem młoda mam 27 lat.........bardzo dużo płacze, ale postanowialm się wziac w garsc lec do apteki i kupc oc mówie plus. Sedatif na uspokojneie i walerianę, a lekarza poproś o receptę na belergot.Najleszy ziołowy lek. Infomuj mnie jak u Ciebie co lekarze mówią.
Gość Damian 21 lat
A jaka jest roznica w odczuwaniu komorowych albo nadkomorowych?? Ja mysle ze mam oba typy :O Najczesciej mam pojedyncze, a wy?? normalne bicie, podskok serca, noralne bicie itd. Do tego mam tez rozne objawy, tak jakby cos mnie tam laskotalo w sercu, albo jakby sie trzeslo... Albo jakby serducho sie dlawilo itd, albo jakby ktos je przygniotl reka itd, roznie to sie odczuwa subiektywnie i ciezko opowiedziec, rozumiecie mnie. A miewacie czasem przeskoki serca przy pochylaniu ciala?? Albo jak chodzicie po domku i nagle kladziecie sie na lozko?? Mi czesto wtedy serce wpada w ogole w arytmie, dziwacznie bije, tak jakby z pauza pomiedzy skurczem a rozkurczem, nie wiem. Ostatnio tez mialem takie cos ze siedze i czuje ze cos laskocze mnie, przylozylem reke do klatki a tu serducho bije szybkom ale tak jakos inaczej i tak i po chwili normalnie juz bilo. Raz nawet mialem takie dziwne uderzenie, ze mi naplynelo takie uczucie zimna w rece,a raz mialem takie uderzenie, po ktorym rozlalo sie po klatce, rekach i po karku uczucie ciepla. Bylem ostatnio na ECHO i USG u mojej Pani Kardiolog, ale powiedziala ze nie mam sie martwic i chce mi zalozyc holterka cisnieniowego. Magnez mam stezenie w surowicy krwi 2.3 i potas 3.89 Do tych skurczow dochodza oczywiscie dyskomforty w klatce o charakterze zgniatania, uczucia ciepla, albo rozpierania, albo nawet uczucia jakby serce bylo z olowiu, albo jakbym mial pod mostkiem kawalek kamienia.
Gość Damian 21 lat
ah sorka, do wachlrza moich objawow dorzucam takie cos: inne skurcza serca wtracaone w rytm z uczuciem uklucia. Ustepowaly zawsze po ogrzaniu ciala doslownie (herbata + koldra). Wszystkie te dolegliwosci mam juz chyba 5 rok albo 6 w tym 2 lata przerwy mialem. Nie mam zadnych nalogow i nigdy nie zemdlalem!!! Pozdrawiam, napiszcie mi czy odzcuwacie to wszystko jak ja
czyli czestokurcz komorowy- hmm, a żadnych leków Ci nie przepisali? dopuszczalna liczba do 100 najlepeij do 1000 niektórzy uwazają, ze może być, powyżej to juz arytmia. Zapisz sie do lekarza Kochan i narazie zrezygnuj ze spotrtu, raczej spacery:(
Damian- prosze weż się w garść i nie wymyslaj sobie chorób- skoro ekg masz ok to się ie doszukuj- blagam - co my mamy powiedzieć..... nie wiem jaka jest różnica , bo mam tylko komorowe......ale gdzieś czytaąłm na tym forum ,ż e zadna różnica w odczuwaniu....
Gość Damian 21 lat
Nie pije kawy wlasnie, wypilem 2 szklanki w zyciu, papierosow w ogole nie pale... alkohol bardzo malutko, piwko na miesiac moze nawet. Nie mozesz tak mnie ignorowac bo nawet jak Ty masz tego wszystiego wiecej to ja tak samo subiektywnie jak Ty cierpie ze swoimi problemami. Chce tylko poznac kogos kto podobno odczuwa to wszystko bo nie moge z tym zyc, czekam na kogos kto ze mna moze pogadac o tym - 6770014