Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

a mnie dziś od rana mocno boli w mostku - kurcze aż się wystraszyłam ale boli z pzrerwami wiec może to ze zmęczenia? w każdym razie ducha jeszcze nie wyzionęłam. wczoraj ok pól godz znowu mi brykało nie tak jak trzeba ale cóż do lekarza moge dopiero w czwartek po południu lub w piątek do południa :(. buziaki dla was abi
strasznie mnie znowu meczy,nawet tabletki nie pomagaja,mialam urodziny syna,najadlam sie troche :( cola,wisniowka...czyli to co zabronione,tak mi przelewa w zoladku ze szok,a skurcze co chwile,w wiekszosci musze chodzic bo wtedy serce mniej skacze,nie wiem jak jest u was...ale te moje komorowe sa straszne,czuje je wszedzie,w zoladku w gardle...najgorsze jest to ze zaczynam sie bac wszystkiego,chocby pojscia do kina...glosniejsza muzyka i serce wpada w szal,chyba pojade z tym do chinczyka,moze akurat cos pomoze:(zaczynam ukrywac przed meze i rodzina ze znowu cos mi jest,po co maja sie stresowac,wystarczy ze ja juz cierpie
biedactwo....ja gdy mam skurcze czuję się IDENTYCZNIE. a własciwie chyba jeszcze gorzej, bo podczas bigeminii chcę naprawdę skonczyc ze sobą...wiem, że Cię to nie pociesza, ale po prostu nie jestes z tym sama, tylko tyle:(. spotkało nas wyjątkowe, uparte dziadostwo. nie sądzę, że mozna się do tego przyzwyczaić, owszem gdy miałam pojedyncze , chocby 50 na godzine, zyłam normalnie, ale te rytmy podwójne, to juz nie dla mnie. boże, a jeszcze rok temu nie miałam nawet pojęcia , że istnieją takie zaburzenia rytmu.... trzymaj się pioren, ja w nasileniu robie tak: -nie kładę się, tylko siedzę na fotelu tak zeby przepona mnie nie uciskała, pod kocykiem -uciskam gałki oczne, pije zimną, niegazowaną wode -łykam relanium, persen potas, magnez -czekam na zmiłowanie:/ też mi rady, co?:) uściski:*
witajcie,jestem wyczerpana:(caly czas mam dokuczliwe skurcze,nie da sie juz z tym zyc,dzisiaj nie wzielam juz tabletki,po co?skoro nie ma poprawy,jade dzisiaj do kliniki medycyny chinskiej,moze akurat cos mi pomoga,meza tez biore,porobil badania i ma miazdzyce ,cholesterolu duzo,trojgicerydow az 300,malo dobrego,wysokie ldl bo 170 ,napisze co mi chinczyk powiedzial,on poznaje choroby po oczach i jezyku,kazdy mi mowi ze jestem okropnie blada,wogole paskudnie sie czuje,juz tyle kasy wydalam na rozne leki,badania,lekarza itd ...i nic:(zawsze jeszcze moge te 100zl stracic za wizyte i leki...
ja tez mam dośc:/kazde kolejne badanie, któ¶e robię jest gorsze:/ dziś odebrałam wyniki: białko crp z 19 poszło na 27-czyli stan zapalny rosnie sobie, a ja nadal nie wiem gdzie ob-60 morfologia-nędzna. potas spadł z 4,7 na 43, to akurat nie tragedia. ale.. fibrynogen!!!!norma do 450, a ja mam 650:/...czyli takze stan zapalny oraz zwiekszone ryzyko udaru i zawału:/:/:/:/ i zyj tu człowieku spokojnie..... jeszcze jutro odbiorę d-dimery na zatorowosc płucną i juz tez nie spodziewam się niczego dobrego, bo te podwyższone parametry ida w parze:/ PIORENKA- opisz na naszym forum na klasie swoj przypadek, doktor Koźluk załozył tam dla nas wątek. ja juz go pytałam o mozliwosci leczenia skurczy dodatkowych, przy Twojej ilosci, jesli dobrze zrozumiałam, wskazana by moze była ablacja, ale nie wiem czy bys chciała. w kazdym razie mozesz go spytac, bo jest taka mozliwosc.
no i bylam w tej klinice,lekarz zapytal dlaczego teraz dopiero do niego przyjechalam skoro meczy mnie to od stycznia,no coz...niedowiarstwo,uslyszalam ze moze u mnie sie skonczyc tragicznie,zagrozenie zawalem,ze niby teraz serce jest zdrowe a co bedzie za dwa lata,mowilam o jelitach,ale nie zwracal na to uwagi,powiedzial ze mam wyelimiunowac calkowicie cukier i mleko,jesc duzo tlustego bo serce z tluszcze dawaja tlen sercu,mam ograniczyc weglowodany do 80gram dziennie,dostalam tabletki w takich malutkich flakoniczkach jak perfumy,mam brac je trzy razy dziennie,zastosowac diete i pokazac sie za miesiac,powiedzial ze gwarantuje poprawe,moze istotnie tluszcz jest potrzebny,ja zawsze ograniczalam,wszystko jadlam chude,mezowi tez zakazal jesc cukier,zadnych ciastek,kremow itd bo z tego robi sie miazdzyca,nie z tlustego,do tej kliniki przyjezdzaja ludzie z calej polski i za granicy,znajoma tam wyleczyla miesniaki,wiec zobacze sama,no i jeszcze jedno kazal leki odstawic jesli nie pomagaja i nie brac magnezu i potasu,powiedzial ze jesli dostarcze ogrganizmowi 80 gram weglowodanow to nie ma mozliwosci by tych pierwiastkow bylo malo,a ja tak lubie lody,ciasteczka ...ale jestem zdecydowana sprobowac
nio jak to chinczyk:)troche boje sie tych tabletek od niego,takie malenkie czarne perelki,zjadlam o 17 i nadal zyje:)leze teraz z laptopem na brzuszku..skurczy wyraznie jest mniej,zobacze co bedzie w nocy,gabi skarbie az dziwne ze nie wiadomo gdzie u Ciebie jest ten stan zapalny,jeszcze te wyniki nie sa tak tragiczne ale dzieje sie cos na 100% mam nadzieje ze wykryja szybko intruza;)
bardzo sie boje tego fibrynogenu, a jak jutro dimer bedzie duzy bardzo, to jest wielkie podejrzenie zatorowosci:(((((((((((((((((( miałam miec tylko czynnosciową arytmię, z przeżyc, a czuje sie coraz bardziej chora:((((((((((((((((((((((((((((( podejrzenie nadcisnienia płucnego złe wyniki ryzyko zakrzepów MAM DOŚĆ.
Jacku popieram Cie calkowicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Piorena uwarzaj od skurczy dodatkowych jescze nikt nie dostal zawalu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeczytaj sobie co napisal lekarz na forum na naszej klasie ten co robi ablacje nie chodz do zadnych znachorow!!!!!!!!!!!!!!!! Miesniaki na macicy wyleczyl ale jak by poszlo cos nie tak to bez macicy da sie zys ale bez serca na razie nie!!!!!!!!!!!!!! Zastanow sie dobrze. To przyjacielska rada choc Cie nie znam!!!!!!!
ale to nie jest zaden szarlatan,wszystko legalne,w chinach tak sie lecza i dlugo zyja,jeszcze taka glupia nie jestem by chodzic do lekarzy niewiadomego pochodzenia,to jest duza klinika,ogloszenia sa w necie,najpierw byla w tychach,lata dzialalnosci,gdyby bylo cos nie tak dawno ludzie by go zaskarzyli,a przyjezdzaja naprawde z daleka,luszczyce z powodzeniem nawet leczy,sa w niej pielegniarki,dwoch lekarzy,pokoje zabiegowe,taki ala zameczek,za tabletki razem z wizyta zaplacilam 100zl,maz 50,mysle ze to nie duzo,za kardiologa i echo dalam 160zl plus leki to 200 i zero poprawy,ten chinczyc medycyne ukonczyl w polsce,naprawde sie nie boje:)zrobie zdjecie i wystawie na naszej klasie tej buteleczki,precyzyjne wykonanie:)
witajcie,u mnie jakos spokojnie ze skurczami,biore te tableteczki no i jestem na tej diecie:)moze faktycznie brakuje mi nosnika tlenu czyli tluszczy:)moj jadlospis dzisiejszy to trzy kromeczki vasa,200 gram winogron,100 gram ziemniaczkow,150 gram soku z pomidorow,200 gram zeberek wieprzowych,150 gram kielbaski,garsc pestek z dyni,salata ze smietana 30%(nawet do kawy dodaje ta tlusta smietane) da sie wytrzymac,zero cukru od wczoraj,poprzedniej nocy byla cisza,rano jedynie mi przeskakiwalo serce ale wzielam ta tabletke i sie uciszylo,na razie obserwuje,jesli utrzyma mi sie tak przez tydzien to zagoszcze u tego chinczyka na stale,odstawilam magnez,potas i betabloker,serce bije spokojnie,zobacze co bedzie dalej:)ciagle niedowierzam i sprawdzam sobie cisnienie i puls...te 80 gram weglowodanow starcza:)chyba,;)
Gość bezinteresowny
piorenka jestes zywym dowodem ze wiara czyni cuda:DD a tak serio-zdarza sie u niektorych-ze umysl panuje nad cialem- mysle ze tak jest w Twoim przypadku zas jesli chodzi o osoby sceptyczne,nie podatne na sugestie,placebo itp wtedy Twoje sposoby(tzn sposoby Chinczyka)nie maja zadnych szans powodzenia... Fakir polozy sie na gwozdziach,a mnich tykwe ostra jak brzytwa na grdyce oprze, ale to w naszej cywilazcji nie przechodzi-gratuluje Ci silnej wiary- niech Ci pomaga i wyleczy to g..o jak najszybciej. Swiat nie sklada sie z samej materii,ale nasze zmysly glownie ją postrzegaja,sa jednak z pewnoscia inne sily zadne tam magiczne po prostu inne,ktorych my nie odbieramy. Jak kamien nie pogada z roslina, roslina nie pogada ze zwierzeciem,zwierzak ze mną,tak nad nami tez moze byc cos obiektywnie oczywistego,o czym nie mamy pojecia lub mamy mgliste i nie mamy z tym czyms na co dzien zadnego kontakyu choc zyc moze obok nas,prosta sprawa... buziaki:)
stasiu a niech to nawet i bedzie wiara,grunt ze pomaga,spalam super,bez skurczy,chinczycy nie lecza sie sama wiara,ich medycyna slynie na caly swiat,ja nawet mysle ze sama sie w ta arytmie wpakowalam..dieta niskotluszczowa,odkad pamietam zawsze liczylam kalorie,1000 1200 gora,do tego wysilek fizyczny,stres,..nie posmarujesz nie jedziesz:) czytam teraz duzo o odzywianiu,wieksze spustoszenie robia weglowodany niz tluszcze,ludziom chorujacym na serce zalecano diete wysokoweglowodanawa,malo tluszczy..odnosilo to wrecz odwrotny skutek,cukier nie jest nam do niczego potrzebny,a mleko?zabojca,wystarczy zrezygnowac z cukru,nie pic mleka,jesc duzo tlustych ryb,orzechow...kazdy ma wybor,ja lapie sie wszystkiego,oby tylko nie cierpiec,po miesiacu zrobie sobie badania,ostatnio wyszlo mi ze trojglicerydow mam 60 czyli ponizej normy,a nawet nie pomyslalam ze to moze byc wazne,ponoc jestesmy tym co jemy...