Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

ciesze sie ze moge was widziec:)wszyscy jestescie piekni i sympatyczni,u mnie znowu zaczyna sie jazda,wzielam druga polowke betalocu,mam jeden pokoj caly zawalony sprzetem,wyciagnelam rower stacjonarny i zaczelam pedalowac,skurcze dziwnie nikna wtedy:)ale przeciez nie bede cala noc jezdzic na tym:)w spoczynku puls mam teraz 52,a moze laptop wywoluje te moje skurczaki?czesto wieczorem biore go na brzuch,juz nie wiem co o tym myslec:(
Pioren, taka mała dawka nie pociągnie całą dobę, bez szans..... uważam, że potas możesz brac na noc, 2 razy dziennie przy takim zanizonym, a za 2 tyg sobie powtórz badanie. na izbach przyjęć takim jak my niczego innego nie dają, jak uspokajacz oraz 500 ml kroplowa z magnezem i potasem w szybkim wlewie:)
no i znowu klapa,mam dosc wszystkiego,jestem niewyspana,oslabiona...ledwo sie polozylam a tu skurcz za skurczem,tak nie da sie zyc,normalnie funkcjonowac,po co wogole tabletki skoro nic nie pomagaja,jutro juz nie wezme,najwyzej wywioza mnie...jest mi juz wszystko jedno,jestem taka spiaca...a tu za chiny nie da sie zasnac,gdyby to zliczyc to mam tysiace dodatkowych....czeski film...
ech boże, jak ja to Piorenko dobrze znam.....miałam tak 3 miesiące non stop.....tysiace skurczy, 30 na minutę!!juz nie mogłam ich zliczyć....a zasypiałam o 6 rano gdy za przeproszeniem juz padalam na pysk..... w takich momentach chcę zawsze skonczyc juz ze sobą, tej męki nie da się opisac!!!więc wiem co czujesz i bardzo Ci współczuję.... i nich mi ktos powie co z tym zrobic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wez potas Pioren, napij sie zimnje wody, wez lek na uspokojenie, zeby Ci to chcociaz było bardziej obojętne....
Elwi, Ty najwyraźniej mało odczuwasz te swoje 2500 skurczy oraz częstoskurcz:) inni przy nadkomorowym czują go wyraźnie, mdleją... generalnie częstoskurcz objawia się NAPADOWYM(w odróżnieniu od tachykardii) szybkim biciem serca, osłabieniem, wielomoczem być moze potem. w sumie to właśnie odróznia tachy od częstoskurczu, tachy trwa, a częstoskurcz pojawia się nagle, po prostu serce rusza z biegu, cwałuje jak szalone. Ale myslę, że Ty tego aż tak nie czujesz skoro miałaś na Holterze, a nie zauwazyłas jakichś szczególnych zmian, pamiętam bowiem dzien kiedy byłas podpięta:)mowiłaś tylko, że coś tam lekko Cię szarpie:)
to ja już zgupiałam :) ja mam niy tachykardie zatokową ale lekarze raz mi piszą tachykardia zatokowa, raz utrwalony częstoskurcz zatokowy a czasami nadkomorowy. kurka wodna ja już naprewde nie wiem co jest co :(. i tak wali praktycznie cały czas więc cóż. buziaki abi
to ja juz zgłupiałam...pare razy miałam własnie takie uczucie dziwne, cała sie trzesłam, pot zimny mnie oblał, nogi jak z waty do tego takie kołatanie no ale ja tak mam jak sie czegos boje tzn np stres przed załatwieniem jakiejs waznej sprawy, randka , wizyta u lekarza itp no ale wtedy nie mam jak sobie zmierzyc tetna doszłam do wniosku skoro 2 lekarzy powiedziało ze nie jest zle TO NIE JEST ZLE ;)