Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

gabi ja nie dostalam zadnej kartki z opisem echa,ona wlozyla to razem z wynikiem ekg do karty,wystarczylo mi ze powiedziala ze serducho zdrowe,nawet slyszalam jak bije:)dla niej podstawa to wykluczenie stanu zapalnego,a nie mialam zadnych takich badan zrobionych,pytala o zeby,czy sa jakies martwe,mam jednego leczonego kanalowo,reszta wszystkie zdrowe,pytala o ginekologiczne sprawy,o nerki,czy kamieni nie mam,no i o tarczyce,przejde sie do internisty i zrobie te badania,rok temu mialam goraczki niewiadomego pochodzenia,kazala mi nie jesc po 18 a ja taka glodna jestem...pociesze sie jabluszkiem
Ja ide do mojej rodzinnej, bo juz nie wiem z czego te gorączki mam:/ przebadaj się Piorenko, wyklucz wszystko. z tym jedzeniem też róznie, raz zjem jak myszeczka malutka i całe bigeminie, a raz zjem porządnie jak nie mogę się powstrzymać heheh i nic, moje skurcze ciężko ubrac w jakiekolwiek reguły:/ Jacuś bo Ci nakopie Misiaczku!!!!!heheheheh głodna jestem i deser czeka Słońce;)
Gość bezinteresowny
tak Gabi, ale takie szukanie przyczyn 5 czy nawet 1000 skurczy na dobe jest bezzasadne, wiesz bo juz troche wiedzy ode mnie lyknelas, to jest absolutna norma ale my to czujemy tu tkwi problem, pogrypowe poanginowe zapalenie serca przechodzi 5% populacji, ale u 99% z nich nie zostawia ono zadnego sladu, podobnie z kalem,pasozytami,zebami,wzdeciami,i wszystkim innym, nie tak dawno zadnemu z nas to nie dolegalo, szukac teraz wszedzie na sile przyczyny to bezsens u osob ktorym a)nie szkodzi to powaznie b)nie powoduje to dyskomfortu reszta niechaj szuka-tylko jeszcze jedno !!!! jesli juz miales/mialas tą grype albo zgorzel zeba, to co sie stalo to sie stalo, i teraz mozesz sobie pomarzyc o odrocie sytuacji dlatego bez paranoi- mnie łapią czestoskurcze dlatego w to tak mocno wdepnalem,tyle badan i w ogole, ale 5 lat mialem tylko skurcze i mialem to w dupie gleboko pomalu pomalu, diagnozowac-ale nie przesadzac buzki
rzecz w tym, że większosci z nas skurcze przeszkadzjaa, mnie np uniemozliwiły życie, pracę, spanie, myslenie, normalne ludzkie funkcjonowanie.... choć z pracą, to moze od września mała fuchę dorobię, heh. tylko, że ja nawet na małe fuchy nie mam czasu, bo ciągle łaże po lekarzach, badaniach i dalej nie wiem co mi jest. z czego arytmia, mam zmiany w naczyniach nóg, czy nie, mam nadciśnienie płucne czy nie. shitttttt.
Niby racja staszek tylko zawsze jest ale i chyba moge posluzyc jako przyklad. Na pierwszym holterze wyszly mi 2 dodatkowe pobudzenia komorowe, i wiekszosc lekarzy cieszyla sie ze ma tak zdrowego pacjenta. Minely 3 miesiace w ciaglym stresie (mam jeszcze nadzieje ze moze to to, wiadomo nadzieja umiera ostatnia), co na pewno nie pomoglo no ale coz, i na drugim holterze wyszla mi para, czy to akurat przypadek, loz, no ale widzialem juz zainteresowanie lekarza ta para i juz nie nie mowil ze to jest bardzo dobry holter. Gdybym tego nie zrobil dalej wisialbym z moimi 2 skurczami i malo kto chcialby mi wierzyc ze cos mi jest.
Jacek ale ja mam tych skurczy 2500, 12 par, 4 przerwy i 133 tachykardie i nikt sie tym nie przejmował !!!!! troszke tylko ze puls za wysoki, popic sobie magnez i melise i tyle. Wiec co jest grane????? zeby pacjent sam musiał sobie szukac przyczyn i sie leczyc i myslec ze chyba cos nie tak to juz paranoja:(
elwirka a próbowałaś kontaktować się z doktorem oskarem na naszym forum? co prawda rzadko tam bywa ale może warto? może są jakieś namairy na mail do niego? np poszukać w necie na stronach kliniki w zabrzu czy jakoś tak? buziaki abi oczywiście buziaki dla was wszystkich :)
Gość bezinteresowny
jestem pewien ze zadna ablacja nawet polowy przypadkow osob ze skurczami dodatkowymi nie wyleczy,chyba ze sa one tylko pochodna szlaku dodatkowego itp i niczego wiecej, sam jestem ciekaw swojego zabiegu za kilka tygodni, czy przypadkiem nie zamierzam sie z kowadlem na muche...
ale Misiaczku w większosci nie ma przyczyny, prawda???????????????????????????????????jesli nie masz wady serca, kardiomiopatii, tarczycy chorej i innych zaburzeń pozasercowych, włącznie z tymi cholernymi stanami zaplanymi to jak ją wyleczyć, hmm??????? więc?????????????????????????????????????? kanapiarz się znalazł, miało byc spaghetttttiiiiiiii:/
co nam proponuja lekarze???? w pierwszym rzucie leki....najpierw łagodne, potem zaleznie od nasilenia wiecej i więcej.... potem ewentualnie ablacja, czytałam, że robi się ją w arytmiach komorowych ze względu na zanizona jakość zycia pacjentów. zrobiono takie badania i większośc oso” ze sklurczami dodatkowymi cierpi na depresję i nerwicę lękową, więc są wskazania do ablacji innych dróg nie widzę, z tego co się naczytałam i z tego co ja wypytałam swoje mądre głowy.
ablacje taraz nawet przy pojedyńczych nadkomorowych się robi tylko rzado robią bo koszty moi drodzy :). naczytałąm sie na te tematy na viamedice i otrzymałam od zanjomej lekarki wzystkie za i przeciw itp. pozatym jak poczytacie wątki o ablacji i po ablacji to rózne osoby to miały :), dużo zależy od lekarza kardiologa czy skierujr czy nie, i oczywiećie terminy koszmarne no chyba ze to bardzo pilne to wiadomo inna sprawa, generalnie jak się naczytałąm że niektórzy idą na 7 ablacje - o matko jedyna czyżby nie zawsze sie udało? gadałam kiedyś na korytarzu u mojego kardio z taką dziewczyną co miała wpw i ablacja jej nie pomogła, jasne na rok tak ale potem na nowo atrakcje i co? już nie chciała kolejnego zabiegu ale może w końcu poszła? w każdym razie jak jest dodatkowe coś to spoko jest co pzrypalać :) i efekt na pewno wart gorzej jak nie wiadomo co to? ale żeby wiedzieć co to to tzreba zrobić więcej badań i sam holter czy echo nic nie dadzą :(. leki cóż na innych działają na innych nie, a czasami jeszcze bardziej szkodzą. mi kiedyś na te pojedyńcze brykania pomagał gilurytmal ale nie zwalniał mi pracy serca tylko lepiej równo pracowało, potem nie brałam jego i nie wiem czy jeszcze jest w dostępny na rynku. musze pogadać z kardio bo jak wam pisałam ostatnio mi bryka inaczej :( i mnie to dobija, zresztą wy to doskonale rozumiecie i znacie z włąsnego doświadczenia buziaki :)