Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam tam wsadzcie sobie ten mahez i potas w ... szkoda kasy i tyle. Tego sie nie wyleczy lekami albo samo przejdzie albo ablacja pomoze, do takiego wnisku dochodze powoli. Piorena nie miej nadziei ze to wina magnezu, wiem ze jest wtedy lepiej i optymistyczniej i ze niewiedza jest blogoslwienstwem ale lepiej sie leczyc na serio chyba niz zyc w zaklamaniu. Ja do kardio dzis na 15:50 ciekawie co powie.
ablacja??? no to chyba lekarz powinien nas na to wysłac a skoro nie wysyła to ja juz nie rozumiem:( mój mi nic na ten temat nie powiedział , ze mam sie tym nie przejmowac i tyle....nie wiem czy 2500 to juz sie kwalifikuje na ablacje czy nie??? zreszta ja juz nic nie wiem:( przeraza mnie to jeszcze dookoła ludzie dobijają.....jak ja nienawidze ludzi bogatych !!!! wrrrr ale to juz inna bajka
mnie tez nikt nie proponował, mimo, ze teraz jak byłam u lekarza to mowił, ze bigeminia nie jest wcale taka fajna, bo połowa pobudzen po prostu wypada, są zblokowane przez dodatkowe i tyle. zatem połowa tego co ma byc dopompowane do miesni głowy i wszedzie dotłoczone cierpi.
No i wrociłem od kardiologa i mój lekarz elwirka przy 8 komorowych , 4 nadkomorowych i 1 parze nie powiedział wcale że mam sie nie przejmowac, wrecz przeciwnie od razu kazal mi isc w pierwszej kolejnosci do laryngologa i dentysty aby sprawdzic czy nie ma stanow zaplanych paciorkowcami bo mam ASO 281, moze to te bakterie mi serce psuja. Mowil tez ze zaburzenia rytmu bez organicznej choroby serca sa raczej objawem jakies dysfunkcji badz problemu niz sama chorba (to takie male cos optymistycznego) aczkolwiek elektryka tez moze byc zrabana chyba. Takze moze byc wszystko i nic :) W kazdym razie do laryngologa odstalem sie 20 minut po wizycie u kadiologa na szczescie, ten powiedzial ze moje migdaly sa za duze ale raczej z wskazaniem na przerosniete niz na ropne, i skierowal mnie na przeswietlenie zatok. Z przeswietleniem mam przyjsc do niego i wtedy opisze wszystko dla kardiologa , mysle ze migdalki beda do wyciecia dla pewnosci. Takze jutro ide na rtg zatok i przy okazji do dentysty zeby sprawdzic zabki, zobaczymy co babeczka powie na moje kly. No i udalo mi sie wyciagnac skierowanie do profesora, takze 16.09 ide do profesora zobaczymy co ta madra glowa powie :) I to by bylo na tyle. Pzdr
hehehe.Misiaczku-niczego nie przegrałam, normalne jest, że się szuka przyczyn pozasercowych w tym wypadku, bo w swoim serduszku zdrowym to się raczej nie dozszukasz. także to Ty mi gotujesz spaghetii z krewetkami i sosem śmietankowym, o którym marzę od wczoraj:P:P:P laryngolog, stomatolog, reumatolog, mówimy o tym od 20 stron a Ty musiałałes iśc po tę info do profesora, zatem PRZEGRAŁES NASZ ZAKŁAD..:D:D:D:D:D
z obserwacji własnych i nie tylko wynika, ze.... lekarze prywatni zaraz mówią, ze to koniecznie trzeba leczyc, wysyłają na rózne płatne oczywiscie badania i kazą łazić w nieskonczonosc zeby wyciagnac kase lekarze na NFZ jak nie umierasz niewiele robią, nie powiedzą nic jak sie sam nie zapytasz wiec generalnie PACJENCIE LECZ SIE SAM ;)
no i jestem po wizycie,najpierw zrobili mi ekg za darmo:)bylam u batrdzo dobrej specjalistki kardiolog,przyjmuje tylko raz w miesiacu,ekg mam wzorowe,poogladala wyniki i zrobila mi na miejscu echo serca,robila je chyba z pol godziny,serce jest zdrowe,zadnej patologii,powiedziala ze tyle pobudzen komorowych nie powstaje z braku magnezu czy potasu,powinnam zrobic badania pod katem stanu zapalnego,a najwazniejsze to kal na pasaozyty,do laryngologa i zrobic posiew z gardla,kiedys mialam czeste anginy i moze tak byc ze to z tego,pytalam sie czy te skurcze sa grozne,odpowiedziala ze pojedyncze nie,dopiero kiedy lacza sie w pary wtedy jest juz niebezpieczenstwo,przepisala mi betaloc zok25,mam brac pol tabletki rano,jesli bede sie czula po nim zle mam odstawic,dostalam potas i magnez zupelnie inne niz biore,potas tylko na recepte jakis,w razie skurczow mam zacisnac nos i mocno przec tak jakbym chciala oddac kal,jedno wiem ze to nie nerwica ani brak magnezu wywoluje tak silna arytmie komorowa,powiedziala wrecz ze prawie kazdy ma niedobor tych mineralow,no i najwazniejsze,za skurcze moga byc problemu z trawieniem,kazala mi nie jesc juz nic po 18,no to na tyle,jutro wezma rano tabletke i zobacze,a od poniedzialku robie wszystkie badania,ufff:)zaplacilam 160zl:)
Piorenka, a jak ten lewy przedsionek w echo???co miałas graniczny? oraz widze, że juz wszyscy tropimy stany zapalne, ja juz byłam u laryngologa, stomatologa, kał zbadany:P, helicobaktery tez, i dalej nie wiem:/...dzis jak codzien znów mam gorączke.... a parcie na nos to próba Valsalvy, ile ja się naparłam przy bigeminii, ale ta wariatka i tak swoje:) ZNACZY SIĘ BIGEMINIA. a teraz jadę do Mamuni...*beczy**beczy**beczy*
Gość bezinteresowny
wszystko to piekne i madre co piszecie tylko zwazcie na ogromna zgraje lumpow oraz wielką (miliony?) ilosc mieszkancow ziem rolnych a nie zurbanizowanych-widzicie ich zeby,resztki zebow,widzicie bród,pzasozyty,nie mycie rak,stany zapalne,i dupcia- nie ma takiego przelozenia- to po prostu b.modne tak powiedziec,a paciorkowce,aso,crp, na 99% osob z tymi schorzeniami moze promil ma rzut na serce, wiec nie przesadzajcie moi drodzy- to bardziej uroda poszczegolnych serc- mineraly-jak wiele osob tu mowilo(a moze tylko jacek) i inne leki(gabi) mozna powyrzucac-to tylko sila sugestii, ale tez troche słonka: poki pojedyncze i bez czestoskurczy-lać na nie szerokiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim strumieniem
ja mam Stasiu 12 par ;) moze i racja z tymi zebami u innych ale kto wie moze nam sie rzuca na serca a im na cos innego albo wcale bo organizm silniejszy...nie wiem haha ale dostałam kopa zeby sie do dentysty wybrac ;)tylko skad na to kase brac ??? ja juz nie wyrabiam a wcale nie chce isc prywatnie ale znieczulenie kosztuje i lepsiejsza plomba tyz:(
jest takie przełożenie, było i będzie, tylko u jednego nie, a u drugiego tak. tym bardzije Ci, którzy maja problemy z sercem powinni leczyć stany zapalne, bo to moze pogorszyć stan serca. nie zawsze, a moze nawet nie często stany zapalne są przyczyną zaburzeń rytmu czy innych problemów sercowych, ale na pewno mu wówczas nie pomagają. także, my szczególnie powinnismy leczyc i badac stany zapalne. dowodem jest moja Mama, której infekcje zniszczyły serce na wiór, raczej nie chcecie znać wyników sekcji.... wychodząc z tego założenia Stasiu na kogo wypadnie na tego bęc, jednemu zaszkodzi, drugiemu nie. jeden pali całe zycie i nie ma raka, drugi jak Religa ma. w której chcesz byc grupie?jako osoba dociekliwa winieneś z powagą traktować każdy trop. jeden przechodzi tysiąc gryp i nic, drugi umrze jak moj kolega w wieku 30 lat na kardiomiopatię pogrypową. tak, bo on własnie miła taką urodę serca, a na to nałozyły mu sie niefajne czynniki zapalne. czy to znaczy, że mamy olewac wędrujące w nas paciorkowce, pasożyty i nie leczyć zębów??:)nie sądzę:) Jacuś, Kochanie, Misiaczku, ugotowałes?????????????