Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

hehe abi oblatana? raczej nie, mam tyle badań i szczerze nie wnikam jak na końcu pisze ok bo nie chce się stresować. kiedyś też szukałam po czytelniach naukowych itp, szukałam drązyłam - ach powiem że niepotrzebnie się tak zamartwiałam bo tak jak wam pisałam co pracownia to ma inne normy i to jest wkurzające, zresztą teraz nawet normy tętna zostały totalnie obniżone za makstymale kardiolodzy chcą by było 60 a najlepij 50 - nie wiem po prostu - co roku to mają nowe pomysły te naukowe głowy mi na szczęscie prawa komora wróciła sama do normy po kilku latach i jest gucio a poza normami to większość ale nie za dużo odbiegam od norm na danym wyniku- skoro pisze w podsumowaniu ok - to ma być ok? dal mnie starczy, zresztą ja szczerze od kilku lat już do tego podchodzę na luzie chyba że ma coś być bolesnego to masakra. jakbym miała dokładnie pzryglądać się moim wynikom to właściwe we wszystkich badaniach jakiekolwiek miałąm robione to wszędzie jestem na pograniczu norm lub poza granizami w dól czy w góre i jakoś nigdy żaden lekarz nic mi nie mówił no neurolog się zaczął czepiać nawet drobiazgów ale to inna bajka nie na ten wątek gabi do dzieła i elwirka też minia już tyle lat się leczysz i pewnie też masz różne wyniki a co do drugiej ablacji - wiele osób musi mieć po kilku latach powtarzane bo może droga sobie zrobić nowe dojście albo była tam wsześniej tylko niewidoczna - bywa sama wiesz - zresztą wystarczy poczytać na forum, kobieto jesteś dzielna i jak jest to możliwe to idź jeszcze raz szkoda życia, ja nie mogę mieć na razie póki nie będa mieli lepiej wypracowane - tzn więcej króliczków doświadczalnych na modyfikacje węzła zat-pzreds staszek - i co jak holter jacek a ty jak badanka abi tuli wszystkich i buziaki
*Podstawową metodą pozwalającą ocenić nieinwazyjnie wysokość skurczowego ciśnienia w prawej komorze (RVSP) i tętnicach płucnych (PASP) (gdy nie ma zwężenia pnia płucnego) – na podstawie oceny maksymalnej prędkości fali zwrotnej trójdzielnej (możliwe u 3/4 chorych z nadciśnieniem płucnym) – jest obecnie badanie echokardiograficzne. Łagodne nadciśnienie płucne rozpoznaje się, gdy RVSP/PASP mieści się w granicach 36–50 mmHg.* ja mam cisnienie 36, proste?proste/ mam to tak zostawić?symptom tak cięzkiej choroby? jak mówiłam-zagryze ich, że nic o tym nie wiem i że to olali. tyle w temacie. buziaczki jak zwykle heheheh stanu psychicznego swojego-nie komentuję
Na pewno wszyscy mamy problemy ze zdrowiem ja tez przypominam mam ponad 8000 skurczy komorowych na dobe przy niedomykalnosci zastawki z niewielka fala zwrotna! I wcale nie czuje sie fantastycznie bo do tego mam nerwice! to co chce powiedziec i bylo to juz pruszane na forum to czasami doszukujemy sie za bardzo i to na pewno dobrze mnie o nam nie robi! GABI jak lekarz Ci robil echo i zobaczyl te wyniki to nic ci nie powiadzial? Bo wiem ze nadcisnienie plucne jest grozna choroba i szybko postepujaca choroba, takze dla mnie jest to bardzo dziwne, ze nie skierowal cie do innego lekarza, ze pani doktor rodzinna nie dala ci zadnych lekow, nie dala ci zadnych wyjasnien, bo z tego co wiem przy bardzo powaznych chorobach takimi jak nadcisnienie plucne nikt sobie nie olewa sprawy. A ty bylas u jakiegos innego lekarza z tymi wynikami? STACHU CHLOPIE JAK TAM?
Ula, tez jest to dla mnie dziwne, no i...wkurzające!!!chyba się psychicznie wykończę:/:/:/ w szpitalu widzieli, w Ochojcu baba widziała, lekarz prywatny z Ochojca , adiunkt zakichany co robi operacje na otwartym sercu-widział. nie mam nigdzie takiego rozpoznania, nie mam tego w opisie, Tyle , że babka z Ochojca dała mi jeszcze raz na echo serca, na listopad. moze ją coś zaniepokoiło, kto wie ale powiedziała, ze moje echo jest DOBRE. NIE JEST. ten wynik nie jest dobry i tyle. nie chcę nawet mysleć, ani już pisac jak okrutną chorobą jest nadcisnienie płucne. i jak tu nie zwariować?
ja nie przebiłam dziś nawet strony:/wszystko jest przeciwko mnie:/ no wyluzuje, a potem tak jak kobitka co sobie tu czytam miała cisnienie w prawej komorze 40, a po 2 latach trafiła już na oddział z krańcową niewydolnościa serca i cisnieniem 150:). i zmarła sobie. w każdym razie gdyby mi się potwierdziło coś takiego jak nadcisnienie płucne to to jest Szanowni Państwo osobisty dla mnie koniec. dziecko brata mam pod opieką na dodatek i on ciągle o coś mnie pyta o wszystkie choroby, nie wiem czy ten 14-latek nie zostanie tu przy mnie jakims hipochondrykiem:/ co nie znaczy, że ja jestem:/ boję się......
gabi :) porozmawiaj z lekazrem rodzinnym co? może cię wysłucha i da na jakies dodatkowe badania oki? dziewczyno bo się wykończysz nerwowo a szkoda bo nerwy szkodzą na wszystko zwłaszcza na serce i ciśnienie :( gabi idź do lekarza i zmolestuj go - please :)
Lekarka rodzinna się nie zna, jak pytam o cokolwiek odsyła mnie do kardiologa. Mam wizytę na czwartek, ale to tak zwany państwowy więc pewnie nic sie nie dowiem. ten wynik nie jest dobry!norma cisnienia to 25, proste!!!!!!!!!!!!!! dobra, już nie jęcze, bo co mi z tego przyjdzie. bawcie się dobrze:*
gabi - każdy lekarz zna podstawy niech już nie pieprzy że nie. oki ale nie mam znazcenia czy kardiolog panstwowy czy nie odpowiedzić ci musi. w końcu to jego obowiązek a i pacjetn ma prawo pytać o wszystko. mój też czasmi ni nie mówi a jak pytam to czasami nie odpowiada bo mówi że to nie jego dziłka itp ale ja się nie daje zbywać i musi mi tłumaczyć czy chce czy nie a potem sam na koniec mi mówi że jak się tylko czegoś dowiem czy będę miała wyniki to mam jemu szybko ddać znać - nawet jak to nie jego dziłałka - jak mówi gabi zapytaj i ewentualnie poproś o dodatkowe badania by potwierdzić lub wykluczyc to nieprawidłowe ciśnienie w płucach buziaczki a ciekawe ja stasze po holterze
Gość bezinteresowny
Gabciu lyknij troche xanaxu to ci dobrze zrobi:DDD wez cale opakowanie slonko.. gdybym mial tak myslec jak ty... abisynka moja piekna druga zona tez mnie wczoraj straszyla i w ogole mnie molestuje do drugiej w nocy, ale planujemy slub-wiec przyzwyczajam sie do jej nocnych markow;), ale nie dajmy sie zwariowac jasne przyjdzie kryska na matyska(oldskulowe powiedzenie azaliż?::), ale nie przesadzaj-nie jestes ogrodnikiem:) minia-kocham,jestem,slucham,pragne:DDD
Gość bezinteresowny
widze ze spicie Przyjaciele,a ja polecam moj dzisiejszy zestaw kolacyjny: 2 puszki filetow sledziowych graal w oleju bez pieczywa prosto z puchy i do tego pol litra kranówy z wiselki, to ostatnio moja ulubiona kolacja,serio:DDD wiekszosc co o tym wiedza twierdza ze mam dziwny gust-tez tak mysle,ale smakuje;)
witajcie,u mnie dzisiaj skurczaki od rana..uff zaczynam przywykac,gabi wpisywalas gdzies tutaj wynik z echa?jesli mozesz to skopiuj,jestem ciekawa jak to tam masz napisane,u mnie tez wyszlo wedlug tego co tutaj pisza ze lawa komora i przedsionek na granicy normy a nic o tym nie napisali,wiec mysle ze z tymi normami roznie bywa,nie ma takiej mozliwosci by nie powiadomili Cie o tak ciezkiej chorobie jak nadcisnienie plucne,przeciez moglabys ich zaskarzyc,i mysle ze prawa komora tez musialaby byc mocno powiekszona,i nie wypusciliby Cie tak szybko ze szpitala,w to nie wierze,powinnas skupic sie na stanie zapalnym i z tym walczyc na pierwszym miejscu,usmiechnij sie:)
Gość bezinteresowny
sluchaj w ogole nie jest mi do smiechu ale czy rozpaczanie na okraglo cos zmieni,zadaj konktetne pytanie Gabciu,sensownie przedstaw swoj problem,albo chcesz to sie przytul, tez sie zle czuje,tez szukam i latam i zalatwiam i nic na razie tez jestem mlody mam rodzine i mi nie do smiechu, ale jesli teraz b.zle sie czujesz to po prostu napisz-b.ci wspoczuje, po prostu nie chce zebysmy tylko rozdrapywali i gdybali.... zreszta kazdy ma prawo do spadku nastroju, jak znam zycie lada dzien kryzys dopadnie mnie, przepraszam,wszystkiego naj,aj em łif ju-rimember:)