Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezinteresowny
Hej gabi uszka do gory, polecam sposob dobry lekarz prywatny, zaplacic mu i niech on juz to pchnie dalej droga panstwowa inaczej trzeba by bank okrasc... nic ci kochana w szpitalu nie pobadaja bo masz ob 50 ja mialem 80 i nic,phi niewiesz ze teraz trzeba zdychac zeby cie badali wiec lisku raz a dobrze do prywatnego,wyplacz mu,posol jesli bedzie chcial i jedziemy, inaczej tworki albo sobieskiego bo to zamartwianie cie wyniszcza glowa do gory mysl mysl mysl***;)
chyba zaraz sobie pojade na zakupy do magnolii ;) dobrze sie dzis w miare czuje i nie jest tak goraco, nawet deszcz padał...ale za to nakichałam sie dzis strasznie, oczy czerwone, nos tez...nie wiesz przypadkiem czy jak biore Betaloc to moze brac tez tabletki na alergie bo chyba zwariuje a nie zapytałam sie lekarza:(
Dzisiaj czuje sie duzo lepiej. Od tygodnia zawroty glowy, skurcze, placze itp. Wczoraj wieczorem bylam blada jak sciana w skurcze takie, ze sie w glowie nie miesci ciezko mi bylo jak by mi slon na klatce piersiowej upadl no i pojechalam na pogotowie. zajechalam wyjasnilam sprawe od razu ekg cisnienie przy wejsciu 148/90 i zrobili mi badania krwi. caly rozmaz krwi, elektrolity, kreatininemia, kreatyna, azotemia, transminasy-got, gpt,, ygt, gamma glutamil transpeptidasi, kloremia.wszystkie idealne. ekg. rytm sinusalny:PQ kròtki, pojedyncze skurcze komorowe,. I tyle powiedzieli mi, badania ogolne neurologiczne wszystkie dobre. Szczerze powiedziawszy tymi skurczami to sie nawet nie przejeli tylko zawrotami glowy sie zajeli i powiedzieli mi, ze mam zly beta bloker i daje mi takie skutki uboczne i zebym tego nie brala. mam isc do kardiloga po inne leki jak mi te skurcze tak strasznie przeszkadzaja ale zdaniem kardiologa ktòry zszedl z oddzialu, zeby mnie przebadac to najlepiej by bylo ich w ogòle nie brac a ja na to, ze mam ich ponad 8000 tys a on na to, ze jak na razie on nie widzi potrzeby brania niczego. Jak wyszlam z tamtad juz z cisnieniem 130/80 bez ciezkiego oddechu i dzisiaj nie mam w koncu zawrotç glowy. co wy na to?
No i moim zdaniem dobrze ci powiedział o tych blokerach mi tez tak kiedys jeden powiedział.A tak do cisnienia to mialas normalne wrez ideal.Dzisiaj bylem na pobraniu krwi i slyszalem jak dwie baby starsze gadaly ze ta jedna miala kiedys cisnienie 280/130.To jest dopiero cisnienie sam w to nie oglem uwierzyc i nic sie babie nie stalo.Fajny masz szpital gdie to taki jest ze wszystkie badania robia na pogotowiu u nas to by tylko Ekg zrobil słonej wody by dali do wypicia i do domu.Ja robilem dzisiaj badanko na potas i magnez i wszystko w normie.A jak i pobierala krew to myslalem ze mi serducho z klaty wyskoczy z nerwów i nogi jak z waty nawet 2 tabletki Afobamu przed pobraniem krwi mnie nie uspokoiły.Pozdrawiam.
hej Ula, boże u nas to w życiu by nie zrobili tylu badań. choć mnie na izbie ra zrobili, nie powiem. a może Ty się tak zle czujesz od upału tamtejszego?wysiłku do tego? i jaki masz ten bloker? bloker MUSI byc TRAFIONY, ja po 10 czułam się zle, aż w koncu trafiłam na taki po którym zle się nie czuję, ale tez nie eliminuje skutecznie skurcze, heheheh:)jeśli w ogóle cokolwiek moze je wyeliminować.
abi wam się dziś wyżali od ok pół godz serce mi bije ok 80/min i to nieregularnie i mnie to wurza bo jestem zmęczona. kurcze wolę moja tachykardie bo wtedy chociaż równo chodzi i ja jestem przyzwyczajona, a jak mam ok 80/min to czuję się fatalnie. kurcze jestem zmęczona jakbym biegła za autobusem albo jakby mi ktoś worek foliowy założył i kończyłoby mi się powietrze, kurcze chyba muszę w końcu podłaczyć się do kardiotelu bo nie licze na polowanie tego na holterku. ech tak sobie się musiałam wyżalić :( buziaki i uściski i niech ktoś mnie przytuli dzisiaj dla odmiany . please
gabi dziękuję :) pomogło bo już się uspokoiło ale trwało to ok godz. hm ale nie skurcze tylko nierówne bicie. kila szydszych i kilka słabszych wolniejszych i atkie tam pzreplatanki - koszmar, ja was podziwiam jak wy dajecie rade z waszymi wariacjami serca - niezazdroszcze buziaczki dla was tulę mocno :)
wróciłam z zakupów ;) ;) ;) czuje sie tak sobie tzn skurczy nie czuje ale cos mnie boli w klatce i nie umiem okreslic jaki to ból i czy czasami nie od tego ze jak głupia spie tylko na jednym boku albo na wznak bo sie boje przewrócic na lewy...
Gość bezinteresowny
staszek jest tutj,spokojnie:) nie chce przynudzac w tym kobiecym glownie gronie:D na co elwirka jest chora to juz powtarzac nie bede-codziennie sama sie przyznaje:DDD ula-wspolczuje bidulko,co bierzesz obecnie,bo nie jestem w temacie od poczatku,jak sie czujesz teraz? abisynka-dla mnie 80 to tachykardia,niewiesz nawet jak ja ci zazdroszcze, ja swoje trzymam na 60-70,przy 150 odjezdzm,ale to po zapaleniu serca i przez spora ilosc blokerow,na tescie pionizacyjnym dr Szufladowicz rzekla ze 110/70 przy takiej ilosci lekow oznacza ze normalnie cisnionko moglobybyc spore:) tom-jak zwykle,kocha lekarzy ktorzy ignoruja i adoruje starsze kobiety z wysokim cisnieniem:D-----nie obraz sie znowu afobamie jeden,ja xanaxu troszke lykam,nie powiem lepiej sie spi;) abi-tele ekg to dobra mysl,mam to od pewnego czasu,tylko strasznie duzo artefaktow w porownaniu z zapisem holterowskim,dlatego albo siedzisz jak trusia albo zegnaj odczycie:) gabciu-korzeniowska ty moja,jak sie dzis serduszko miewa? pozdro ewryłan;)