Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Rui, oto wyniki mojego ostatniego holtera: w czasie badania dominował rytm zatokowy, okresy niemiarowości zatokowej (oddechowej) oraz bradykardii 38-45/min w nocy Heart Rates: min 43, max 133, avg 65 bradycardia runs: 471, longest 801, min rate 36 bez zaburzeń automatyzmu i przewodzenia liczne (1249/dobe)pojedyncze pobudzenia przedwczesne przedsionkowe i 3 pary, bez tachyarytmii przedsionkowych sporadyczne (9/dobę)pojedyncze pobudzenia przedwczesne komorowe, bez złożonych form arytmii komorowej w czasie zapisu bez dynamiki ST spełniającej elektrokardiograficzne kryteria niedokrwienia bardzo Cię proszę, zapytaj jak dasz rade, rozumiem, że musisz odpowiednio podejśc do lekarza, jesli nie dasz rady to nic sie nie dzieje, za jakiś czas wybiorę się do swojego... z góry dzięki

Kejthi chyba mozesz wziac cos na uspokojenie, ale nie jestem pewna. Na pewno powinnas od razu powiedziec o tym lekarzowi, zeby wiedzial ja ewentualnie dobrac znieczulenie. Ja biore swoje antylekowe i nie zwrocilam na nie uwagi jesli chodzi o rodzaj znieczulenia, bo to chyba przy niedwydolnosci lub nadcisnieniu jest niebezpiecznie. Rui ja mam przerwe w mega dlugim wykladzie i cos zaczelo sie odzywac. Siedze jak na szpilkach i mysle czy nie uciec, na liste juz sie wpisalam... Ale tak mysle, ze jak Ty wytrzymasz, to ja tez i wtedy oboje bedziemy z siebie dumni :)

Gość Rui Miguel

Sylwia i udało się :) Wytrwałem do końca i powiem, że po godzinie czasu serce znacznie się uspokoiło - nie wiem czemu bo nic specjalnego w tym czasie się nie stało. Mam nadzieję że Tobie też za bardzo nie dokuczało. Kejthi, Wizytę będę miał pod koniec przyszłego tygodnia i nie wyjdę z gabinetu póki doktor nie skomentuje Twojego wyniku :)

Oooo ale sie rozmnozylo forum :) Zdrowa, nie dokopie sie do Twojego watku, ale to nic starczy polityki a mam pytanie, moze ktos mi fachowo odpowie. Na ostatniej wizycie lekarz prosil o zrobienie z immunochemii T3 i T4 no i te T4 mam lekko ponad gorna norme (wszystko reszte w normie) co to jest? co to oznacza? i jak sie to ma do skurczy dodatkowych?

Jest jeszcze FT3 i FT4 :) Troche wlasnie przegladam net, ale jutro mam echo a do konca tygodnia wlasnie wizyte u lekarza. Wiesz, ja tych dodatkowych nadkomorowych nie mam wiele, jak dobry tydzien to 10-15 jak gorszy to 30-40, dzis np tylko jeden (choc nie chwalmy dnia przed koncem) ale natomiast mam wstawki czestoskurczy co jakis czas (2-3 tyg) takie krotkie ok 10sek bardzo nieprzyjemne to jest

Czesc kochani:)))) widze ze sie rozgadaliscie;) ja wlasnie usiadlam we fotelu zaparzylam sobie meliske i odpoczywam. Dopiero wrocilam do domku i jestem wyyyyykonczona. Serducho troszke dalo popalic tez chcialam ze szkolenia uciec bo oczywiscie. musialo dac o sobie znac.Ale tezz dalam rade jak Wy kochani.Takze dzis odnieslismy male zwyciestwo Wy nie uciekliscie z zajec i ja tez nie dalam sie!! I takimi wlasnie kroczkami zmierzamy ku zwyciestwu! bo zdrowienie to niekiedy dluzszy proces i na skroty sie nie da.A my musimy zaczac od naszej glowy. Jak nauczymy sie kontrolowac pewne zachowania to bedzie juz tylko lepiej;) Ja dzis tyyyyle sie nasluchalam na temat zatrzymania krazenia ze omal id samego sluchania nie zaslablam;) ale trzeba sie dystansowac koniecznie!!!

Tak mironie stanowimy w sunie grupe w sparcia wiec i Ty tu jestes dlatefo tez Twoj problem nie jest nam obojetny. Ciesze sie ze dobrze sobie radzisz i tak bedzie!WIERZE W TO! A gorsze dni zawsze beda ale tylko po to zeby zaraz mogly przyjsc te lepsze;)) Sylwia- kochana trzeba odwracac uwage nawet na sile!!bo bakrecanie sie tylko pogarsza sprawe.ja powtarzam sovie ze nuc ni nie jest, to nic takuego, zaraz bedzie lepiej i ze absolutnie mi to nie zagraza! Poza tym wlasciwie czego sie bac?no?? smierci...?jak sie z tym oswoimy przekonamy siebie wlasciwia to nic innego jak czesc naszego zycia i ze kiedys i tak nas tospotka to jakos mi to pomaga. I staram sie no prawie tak wlasnie myslec;) uwazam ze ignorowanie skurczakow chyba najlepiej pomaga.Ja staram sie tez medytowac, cwiczyc i dystansowac!!

Kejthi- nie mam dzieciakow. I martw mnie wlasnie to, ze nie wiem jak serce bedzie w ciaxy sie zachowywalo? Czy sprawi mi trudnosc,czy sie pogorszy?Jak zniose ciaze przez to wszystko.... tyle pytan mam w glowie-obaw wlasciwie.Troche sie boje.Ale mnie zaklulo wlasnie chyba serduch o rany!noo to t as kie male wytracenie ale juzjestem;)) awlasnie, was tez czasem zaboli,ukluje podczas skurczu lub tak w ogole?? Kejthi dentysta sie nie martw bo...dobrze bedzie!!!:)innej opcji nie ma:) mam tak jak ty ciagle sie boje lekow,chorob, zabiegow bo nie wiem jak to zniesie moje serce.Zwykla grypa powoduje u mnie strach czy aby od tego zapalenia miesnia nie dostane;))glupota co nie???;) dlatego walcze o wypedzenie takich mysli z mojej glowy bo nie ma dla nich tam miejscjai juz!! I zastepuje nowymi- lepciejszymi;))

Omega a napisz jak ty ten czestoskurcz czujesz?? bo ja zadko ale miewam takie 3-4 moze sekundowe przyspieszenie.po prostu uderzy przez chwilke mocno i szybko.a ze to zadko mam to na holterze nie wychwyca sie tego.moze to ten czestoskurcz?? qw ogole sluchajcie ja mysle ze ciagle cos bowego mam a to dlatego ze te skurcze czasem inaczej czuje.macie podobnie?? terazod kilku dni jakby w szyi tak dziwnie czasem mi sie robi przez pare sekund uczucie takiego... przycisniecia...jakos tak. Dobra kochani bo was zanudze;)) trzymajcie sie- jutro nowy dzien, oby dobry dla nas wszystkich

KajtKa ja mam około dziesięciu różnych odczuć subiektywnych skurczy, a tyle rodzajów arytmii nie mam. Z tym częstoskurczem też jest ciężko, bo jak mnie lekarz kiedyś pytał czy czuję tak i tak, to mi się wydawało, że czuję. No i on mówił, że to może być migotanie przedsionków. Dziś już wiem, że tego nie mam, bo zweryfikowały to badania. A poza tym, na początku roku byłam na konsultacji i pewnego profesorka. On mnie osłuchiwał stetoskopem, kazał wstrzymać powietrze i wtedy się zaczęło. Dla mnie każde uderzenie serce było niewłaściwe. Tak opisywał to tamten lekarz. Jednak ten profesor wszystkiego słuchał przez słuchawkę i powiedział, że to były pojedyncze. A dla mnie to była seria z karabinu maszynowego! Tak nas może ten mało rozumny rozum zmylić ;)

Kajka, ja tez RZadko miewam te czestoskurcze a wiem ze to czestoskurcze bo wlasnie niedawo wylapalem takowy na holterze. Jak czytasz formu systematycznie to jakis czas temu opisalem to. U mnie sa to jakies 2 rodzaje pierwszy to takie wlasnie rownomierne przyspieszenie i drugi tez takie przyspieszenie, ale gdzie jeszcze wchodza jakies dodatkowe komorowe czy nadkomorowe i te sa zdecydowanie gorsze choc sa krotkie

Dzieki kochani za tak szybka reakcje, Omega zrozumialam aluzje;) ale mam dysortografie i nie zawsze wszytko wyjdzie mi tak jakbym tego chciala;)ale staram sie:) Sluchajcie a jakie bafania moglabym jeszcze wykonac zeby zweryfikowac ten czestoskurcz?da sie w ogole? Jesli to tak RZadko ;)jest? o rany a moze to jakies migotanie??strasznie to brzmi...