Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim i cześć Krysiu. Dzisiaj miałam nieciekawą noc. Obudziłam sie z łomoczącym sercem. Ciśnienie 140-160 / 80-90 i telepanie całego ciała + dreszcze. Nie było ciekawie, bo byłam sama. Miałam to już parę razy kiedyś, ale przy concorze jeszcze mi się nie zdarzyło. Pierwszy raz miałam to tak mocno. Nawet miałam taką myśl, żeby zadzwonić po pogotowie, no bo byłam sama (z kotką). Ale kiedy wcześniej miałam przechodziło samo. I wczoraj tez się jakoś udało. Po pół godzinie przestałam sie telepać i ciśnienie i puls wróciły do normy. Dzisiaj tez nie czuję się za dobrze, siedzę w pracy i odpływam. Ale jakoś muszę dać radę. Pozdrawiam serdecznie.
Witam wszystkich! Alu noi jak dotrłaś z pracy ? te trzęsawki są okropne ja czasami miewam to paskudztwo a to ciśnienie to miałaś to skórczowe dobre ale rozkórczowe troche za wysokie , a tak normalnie to jakie masz ciśnienie? bo ja mam 100 na 60 troche za niskie. Piszesz że masz kotke ja miałam pieska suczke 19 lat ale niedawno ją uśpiłam bo się bardzo męczyła miała raka odchorowałam to strasznie to nie na temat sory. A dzisiaj od rana czuję się fatalnie te skurcze wróciły jak sobie pomyśle że znowu cały dzień z dodatkowymi , koszmar. POZDRAWIAM CIĘ i wszystkich forumowiczów.
Gość stracatella
Witam wszystkich, Widzę ze u Was jak u mnie, raz na wozie raz pod wozem... Przez kilka dni miałam zepsuty internet i ze zdumieniem odkryłam ze w tym okresie czułam sie lepiej... może to faktycznie nerwica. Jak czytam posty w stylu *byłam zdrowa i nagle dostałam zawał a zdjagnozowano u mnie tylko nerwicę ...* to potem wyraźnie gorzej sie czuję. Pozatym bardziej niż skurcze dodatkowe zaprząta u nie ostatnio fakt spadków mojego pulsu ponizej 60 a nawet 50 uderzeń na minutę. Przy 44 mam wątpliwości czy kiedy zamknę oczy to je rano otworzę, pozatym miewam bóle i zawroty głowy oraz takie uczucie czasem jakby serce biło mi w nogach. Ostatnio stałam w korku ponad godzinę - a wtedy bolało mnie coś za mostkiem i miałam mdłości - wyobraźcie sobie co przechodziłam nerwowo. Kiedy to się skończy... pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego weekendu stracatella
czesc Aga G niestety ja tez czesto mam te cholerne dodatkowe jeden po drugim to juz przerasta mnie i napawa potwornym lękiem, te dodatkowe moge jakos zniesc chociaz czasem az placze z ich powodu, natomiast te *łączone * sa ochydne, mam wrazenie jakby serce rozlegulowalo sie totalnie i mam jeden za drugim az mi w przelyku bulgocze jedyne na co wtedy moge sie zdobyc to natychmiast zmieniam pozycje ciala np z siedzacej szybko wstaje i podskakuje z nadzieja ze serce wskoczy na swoj tor, napisz mi ja Ty odczuwasz te dodatkowe *Laczone* a na holterze zawsze wychodzili mi tylko pojedyncze dodatkowe skurcze serca, pozdrowienia
Barbaro mam dokładnie tak jak ty np. dzisiaj złapał mnie dodatkowy, jak gadałam przez tel.myślę sobie już po krzyku, ale nie było ich chyba 3, 4 pod żąd, chciałam przetrzymać, ale musiała zmienić pozycję, oczywiście przestraszyłam się jak zawsze. Na holterze, również nie wyszło, zresztą jak go robiłam to czułam się wyjątkowo dobrze. Mówią że skurcze są niegroźne, ale pomimo badań i tak się boję. Myślałam nawet o ablacji, ale czy to rozwiąże problem? Z NFZ się nie kwalfikuję.
Gość mama wojtusia
oj nadmorski ty tak nie mow...bo dodatkowe uslysza i beda chcialy o sobie przypomniec skurkowance :P ja mam z kolei nowy problem wydaje mi sie ten biosotal to troche za duza dawke mi zlecili za dnia jak sie ruszam i fizycznie cos robie to jeszcze okej ale wieczorem jak klapne wkoncu na tylek albo poloze sie w koncu spac to mi sie wydaje ze serducho mi normalnie nie bije tak zwalnia :( i sie lapie wtedy za szyje sprawdzic czy mam puls i czy jeszcze dycham...kurde koszmar jakis ale juz nie pamietam jak to jest nie miec dodtakowych...ehhh przesrane takie zycie :( :( pozdrowka dla forumowiczow. ps.pytanie do kobietek dodtakowoskurczowych bierzecie tabletki antykoncepcyjne?czy moze jest to nie wskazane albo cos?
Witam wszystkich i Ciebie Krysiu, po tym moim epizodzie z czwartku na piątek, w piątek było nie za ciekawie (do pracy jakoś dojechałam samochodem, czasem niestety jeżdżę przy nie najlepszym samopoczuciu, ale kiedy wiem,ze nie dam rady to nie jadę) w sobotę lepiej, a od niedzieli znowu czuję się dobrze i oby tak dalej. Z tym ciśnieniem to może i nie miałam za wysokiego, ale ja normalnie przy concorze mam teraz tak 110-100-65-60, a puls 48-53 (wtedy w piątek miałam ponad 80). Moja kotka-Sonia jest superancka, uwielbiam ją, ale jak to miałam w nocy to ona sobie smacznie spała na moim miejscu :) Szkoda Twojej Pieski, na pewno była kochana. Pozdrawiam serdecznie.
Z tym ciśnieniem przy concorze miało być: 110-100 / 65-60 Do mamy wojtusia, odnośnie tabletek anty, to ja brałam ok 8 lat i właśnie problemy z sercem skłoniły mnie do ich odstawienia, do tego jeszcze doszedł ból nóg (przestraszyłam się zakrzepicy) i już prawie 2 lata nie biorę. Jest to dla mnie utrudnienie, ale jakoś można przeżyć. Chociaż ostatnio muszę przyznać,że parę razy przeszła mi przez głowę myśl, żeby do niech wrócić. Wiem, że tabl. o nazwie cerazette (tylko z progestagenem) są wskazane dla osób z problemami sercowymi - np. z nadciśnieniem, ogólnie dla kobiet, dla kt. niewskazane są estrogeny. Ale ja nie za dobrze na nich się czułam. Ale tak na prawdę to nie pytałam lekarza, czy przy arytmii można je brać.
mam dodatkowe od 2 lat oststnio codziennie. wiem jakie to uciazliwe i ile strachu napedza ale dopoki dodatkowe nie przechodza w czestoskurcze nie jest to niebezpieczne.ja mam dodatkowe i niestety czestoskurcze zawsze kiedy mam dodatkowe uderzenie juz sie boje ze zaraz zacznie sie czestoskurcz cos strasznego...biore betaloc zok 25mg i serce strasznie mi zwolnilo do 50-60 na min ale niestety dodatkowe ciagle mam. pozdrawiam wszytskich
Gość mama wojtusia
alicjo ja bralam cerazette przez dwa miesiace jak karmilam synka bo sa to jedyne tabletki anty ktore moga brac kobiety karmiace ale zrezygnowalam z nich bo chociaz sa ponoc bezpieczne to balam sie konsekwencji zdrowotnych dla synka aby cos mu sie czasem nie stalo bo choc to najmniejsza dostepna na rynku dawka hormonow to jednak.chyba sie wybiore do ginekologa i popytam co i jak. karycho ja wiem ze w nocy zwalnia serducho i ze to normalne ale mi zwalnia tez mocno wieczorem jak tylko pozwole sobie na chwile nic nie robienia.rety jak ty zyjesz biorac biosotal 3 razy dziennie w dodatu 80 mg!?ja biore rano i wieczorem po 40 mg. dobra uciekam kapac malego pozdrowienia. :)
Witam wszystkich,znow trafil sie dodatkowy...ten byl porzadniejszy..mialem juz tyle holterow,ze odrozniam te fajniejsze-nadkomorowe,od tych mniej fajnych-komorowych.Ten byl mniej fajny,pierwszy taki od kilku dni,coz,trudno.Do tego lekki czestoskurcz popoludniu,taki jakis z niczego.moze trzeba znowu pochodzic po lekarzach,znow sie ustawic w kolejce do prof Walczaka?I taka to hustawka nastrojow,juz pare dni niezle,a pare dennie,i tak wkolo wojtek.Chcialbym Was zapytac,jak czesto macie skurcze dodatkowe,i czy takze czujecie ktore to te lepsze i gorsze?pozdr,staszek
Gość jakubpiotr
witam.wczorajsza noc spedzona na SOR 4WSK. duzo skurczy, zaburzen. nie wytrzymalem pojechalem.sama rozmowa z lekarzem troche pomogla, na ekg ani jednego skurczu.kroplowka, biochemia jonogram w normie. po trzech godzinach snu a piac od nowa, caly dzien.dopiero wieczorem po bieganiu sie uspokoilo. a co do lanca amstronga-29/min to mial indurain. roznica jest taka ze czuli sie dobrze, a niektorym przy bradykardi wlaczaja sie dodatkowe i inne rytmy zastepcze....
Gość jakubpiotr
witam, wiesz wlasnie mija 4 rok jak sie z tym mecze. zmian hemodynamicznych nie ma. wszystkie badania ok. usg kilkakrotnie bardzo dobre, testy wysilkowe 19 i 20 met*s, holtery i kardiotele wykazywaly skurcze dodatkowe. moj problem prawdopodobnie lezy w zespole chorego wezla zatokowego. konsultowany u prof walczaka, dr fuglewicza. mam bradykardie-wlaczaja sie rytmy zastepcze i dodatkowe.okropnosc.holtery notowaly od 200 do 2800 nadkomorowych i max 60 komorowych na dobe.