Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj o 16 stej 15 mam wizyte u specjalisty od leczenia arytmi czekałm 2 miesiące, ciekawa jestem co mi powie czy czeka mnie ablacja której sie bardzo boje czy są jeszcze jakieś inne sposoby aby złagodzić te skurcze to jest podobno bardzo dobry specjalista w tej dziedzinie,jak wrócę to napisze. Bardzo bym chciała żeby obyło sie bez ablacji ale zobacze. POZDRAWIAM.
No jestem już po wizycie i powiem wam że uspokoiłam się, jak już pisałam mam tych skurczy 1600 ale jest to arytmia łagodna grożniejsze są arytmie złożone ja biore biosotal 80 i zostawił mnie na tym leku, powiedział że oczywiście może mi przepisać inny lek silniejszy ale może on spowodować dodatkowe kłopoty z sercem ale to już zależy odemnie ponoć biosotal jest bardzo dobrym lekiem antyarytmicznym, a ablacje wykonuje się przeważnie w arytmi złożonej i nie bendzie mnie na nią kierował mialam ze sobą badanie holtera i echo serca a wyczytałam na poczekalni że jest to ADJUNKT DR NAUK MEDYCZNYCH SPECJALISTA W LECZENIU ARYTMI. pracuje w ochojcu więc myślę że jest dobrym specjalistą.Dostałam ponowne skierowanie na holtrra bo to co miałam ze sobą robiłam rok temu.POZDRAWIAM i zdrówka wszystkim życze.
Tom jak ci mam to opisać tak poprostu to mam tat puk przerwa znowu puk i przerwa tak jakby mi sie serce zatrzymywało na sekunde i to jest takie dziwne uczucie jakby w żołądku biło mi to serce ale jak mi to wyjaśnił lekarz to takie jest tylko odczucie i przy arytmi tak może być zresztą każda arytmia ma inne odczucia poprostu inaczej się ją odczówa te złożone arytmie odczówa sie inaczej tak mi powiedział lekarz a ty jak odczówasz? POZDRAWIAM
Krycha ja tego duzo nie mam jak mi uderzy to nawet nie wiem kiedy to jest jedno uderzenie trwa chwilke i koniec ale nie caly dzien tak jak uwas.jak uderzy to czuje jakby w przelyku albo w zoladku.Ja to mam wogule nerwice lekowom.Ale kardiolodzy mówiom ze to nie grozne i tego sie nie leczy widze ze duzo ludzi tak pisze tez na necie ze im tak lekaze mówili.To jednak w tym cos musi byc.
Witam Tom widze że odczówasz to podobnie jak ja mnie lekarz też powiedział że zostawil by to bez leków tylko te leki oczywiście nie tak mocne mają na celu złagodzenie skurczy i poprawienie dyskonfortu pacjęta anie calkowite ich zlikwidowanie jak ci już pisałam są mocniejsze leki ale nie o to chodzi żeby wpendzić pacjęta w dodatkowe choroby serca po mocniejszych lekach które niestety mają takie działania uboczne więc nie stresuj sie. A ty bierzesz jakieś leki na te doodatkowe skurcze?
Nic nie biore np dzisiaj nic nie mialem takiego nie kazal mi nic brac.Ja mialem echo i standard ekg.Holtera nie mialem bo nie potrzeba podobnos.Nic w tamtych badaniach nie wychodzi.Dzisiaj narazie nic nie mam takiego wy to macie co troche bo ja to bym zwariowal chyba jak bym mial to co troche.Mi kardiolog powiedzial ze tak ma byc i jest to nie grozne.Mówi ze on tez tak ma.
Witam Wszystkich.Bardzo cieszę sie z istnienia tegoż forum .Dodatkowe skurcze nękają mnie od 20 lat.Co kardiolog to inna diagnoza zazwyczaj przyczyna to nerwica.Najgorsze wtym wszystkim jest to uczucie kiedy pojawiają się dodatkowe.Ciee se ,że nie jestem osamotniona w tym wszystkim i że Was poznałam.Pozdrawiam Margot z Pyrlandi
Ewo może te zawroty głowy masz nie od dodatkowych ja też mam straszne zawroty głowy ale jak się okazało to mam dyskopatje kręgów szyjnych i przy tym są takie zawroty głowy robiłaś sobie prześwietlenie kręgów szyjnych? może tu tkwi przyczyna ja biore na te zawroty głowy do ssania takie tabletki homeopatyczne o nazwie VERTIGOHEEL może spróbuj mnie pomagają może tobie tez pomogą , a tak wogule to i zawroty głowy i dodatkowe są okropne POZDRAWIAM
WItam serdecznie!! Od jakiegoś czasu męczą mnie ataki nerwicy i to bardzo odbija sie na moim sercu, albo czuje jak wali mocno i szybko albo znów czuje jak zaczyna zwalniać na maxa jak jest jakaś stresująca sytuacja. Od czasu do czasu czułam potykanie się serca, czyli takie przerwy w biciu. Zrobiłam sobie w końcu holtera i wyszła mi artymia nadkomorowa: 79 pojedyńczych pobudzeń nadkomorowych, 225 tachykardii bez napadowego czestoskurczo nadkomorowego i wysżło mi 8 pauz lub wypadnietych pobudzeń moje max tetno to 148 a minimalne 41 ( w nocy). Kardioog mnie wystrszaył bo powiedział ze jakbym była osoba starsza z takimi wynikami to juz bym musiała być zapisana na wstawienie rozrusznika. Nigdy nie miałam zadnych kłopotów ze sercem od jezdzenia po tyk lekarzach zaczeły mi si ekołatania i jakieś szarpnięcia itd. Pytałam czy to może być na tle nerwowych powiedziała ze nie. sama nie wiem co o tym myśleć mam 25 lat!! Może ktoś wie coś na temat moich wyników jakieś interpretacje albo wasze wyniki holterów itd. Będę wdzięczna za każda informację. Pozdrawiam
Do Ani co za kardiolog cie tak straszy? poczytaj to forum to sie przekonasz ile skurczy mają inni ja mam ich 1600 i żaden kardiolog a odwiedziłam kilku nie proponował mi rozrusznika skonsultuj sie dla pewności jeszcze z innym kardiologiem a ja jestem troche starsza od ciebie nie martw sie POZDRAWIAM
Ten kardiolog cie straszy ludzie majom po kilka tysiecy skurczy i nie takie choroby i zadnych rozruszników nie majom.Ja wczoraj poszlem do drugiego kardiologa i mi powiedzial ze skurcze sa nie grozne dodatkowe.Tylko ja ich nie mam tyle co inni.I nie co dzien tylko troche puls za wysoki to mi kazal brac bisokard na te skurcze i to samo mi powiedzial co ten pierwszy.Przecierz tachykardia to jest podwyszony puls przecierz.Moze caly czas bylas w ruchu i tyle wyszlo?Tez mam 26 lat i nerwice.Pozdro.
Dzięki bardzo za pocieche!! od tego czasu jak mi kardiolog powiedział o tym rozruszniku to znów sie zaczeło a to kołatania a to skurcze jakieś , albo na przemian wolne bicie albo szybkie. Ale czasami jak mnie złapie taki atak nerwicy ( chyb ato nerwica) to potem sobie mówie ze to napewno serce bo to niemozliwe zeby nerwy tak z cżłowiekiem wyrabiały. I tak wkółko raz myśle ze jest ok a raz to leże w piórkach i mam jakaś depreche itd. Ten kardilog powiedział mi ze puls w nocy 41 i te wypadniete pobudzenia i do tego ze mam jakiś blok, że to nie jest dobrze. I jak tu człowiek ma dojść do siebie jak wiecznie słyszy takie informacje.