Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chrupanie w klatce piersiowej po ablacji i naprawie zastawki dwudzielnej

Gość Jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie 10.08.09 miałem operacje ablacji i naprawy zastawki dwu dzielnej. w szpiatlu lezalem blisko miesiac gdyz mialem sporo komplikacji po 1.5 tyg wykryto u mnie zbieranie sie plynu w osierdziu wiec wrocilem na stól i ponowny drenaz ... wykryto wtedy anemie wiec lekarze postanowili tez dac mi dwie jednostki krwi przy drugiej mialem reakcje poprzetoczeniowa czego prawdopodobnie wynikiem byla natychmiastowe zebranie sie plynu w oplucenej natychmiast mi go sciagnieto (nie życze tych wszystkich przezyc zadnemu wrogowi) a teraz wracajac do pytania ktore chciałym zadac minelo juz blisko 2.5 msc po operacji zdarza mi sie ze siedząc dlugo w jednej pozycji lekko zgarbiony czy pochylony podczas prostowania do pozycji pionowej odczuwam lekkie chrupniecie gdzies w okolicach srodka klatki, tam pewnie gdzie sa klamry ... czy ktos mial podobnie ?? czy to jest normalne podczas zrastania ? nie jest to bolesne tylko odczuwam dyskomfort nie dzieje sie tez za kazdym razem .. jakie byly wasze doznania po operacji ... jezeli nie chcecie pisac tutaj czekam na mejla berecik01@op.pl