Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan przedzawałowy przy niedomykalności zastawki dwudzielnej

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie blok prawej pęczki hisa. Mniej więcej wsyztsko już wiem. Anula echo miala robione dzień wcześniej - wyszło wporządku. Problem tkwi w tym, że że raz mam badania oki a zaraz potem nie. Już kilka razy miałam :/ Przed chwila rozmawialam przez tel z lekarzem. Serca nie mam powiększonego NASZCZESCIE. Powiedział mi lekarz, że (wysłałam mu skan wyników, gdyż odebrałam je dziś ale u niego nie byłam) że będzie trzeba jeszcze jakieś badania zrobić i zaczniemy leczyć. to krążenie powiązane jest z sercem *mało wydolne krążenie* jest bliskie *niewydolności krążenia*. W pierwszym przypadku oznacza, że serce nie pracuje z taka siłą, jak powinno lub są problemy z przepływem krwi. To dosyć powszechna dolegliwość. W drugim, o niewydolności serca mówi się wówczas, gdy serce nie ma już dość siły, aby utrzymać dostateczne krążenie krwi. Oznacza to, że serce wypompowuje za mało krwi i dlatego przyjmuje również za mało krwi z żył. W następstwie w żyłach znajduje się za dużo krwi. To ciśnienie powoduje przesączanie płynu do otaczających tkanek, które puchną. Jakoś tak mi to tłumaczył. Lekarz zdecyduje o dalszym leczeniu. Powiedział, że nic groźnego mi nie grozi, ale trzeba się tym szybko zająć gdyż nie leczone problemy sercowe prowadzą zawsze do poważnych konsekwencji np. zaburzenie rytmu serca, płyn w płucach, uszkodzenie organów wewnętrznych jak żołądek, wątroba i nerki Kazał mi wypoczywać narazie i zmniejszyć aktywnośc fizyczna. Co do serca trzeba zrobić głębsze badania gdyż mam dziwne zaburzenia. Raz mam ekg w normie innym razem to a jeszcze innym tamto . PARANOJA jak dla mnie.
dabrovska po prostu jestes zdrowa jak kon i nie szukaj problemu, jak moze na Rtg wyjsc niewydolnosc krazenia,moze byc uchwycona sylwetka serca, proba wysilkowa moze to pokazac, dziewczyno wyluzuj i nie wypisuj glupot,chyba ze szukasz rozrywki,a blok odnogi peczka hisa ma duzo osob, ja tez to mam i moja Pani kardiolog powiedziala abym o tym nie myslala,bo to nic groznego i z ta przypadloscia zyje ponad 20 lat,pozdrawiam.
hehe :) wiesz jakby to powiedziec mam opis RTG :) i jest napisane MALO WYDOLNE KRĄŻENIE :) konsultowalam sie zreszta z lekarzem. Wybacz nie musze Ci nic udowadniac choc moze mam Ci skan RTG opisu wyslac? jak tak to poprosze o meila niedowiarku. Ja nie jestem znawca. Ale szukam tu porady i pytam czy ktos tak mial. Sory ale opisu sama nie wymyslila......... z hisem masz racje o ile jest NIEPELNY BLOK to nic takiego:) tylko nie tego sie czepiam a krążenia.
ja mam nie całe 20 lat.pracuje przy lakierach samochodowych.ciągle rozpuszczalniki i inne opary.2 dni temu wylądowałem w szpitalu.sten przedzawałowy wykazało ekg.3 razy mi robili.i to samo.rtg dodatkowo wykazało pęcherze powietrza w okolicach serca.mam teraz straszne bóle głowy.w szpitalu dostałem recepte na ketonal.nie boli jak wezmę ale gorzej jak zapomnę zwiąć ze sobą lek.