Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mexicord a skurcze dodatkowe komorowe serca

wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś bierze na arytmię komorową serca, mam ją w postaci dodatkowych skurczów które dosyć dotkliwie odczuwam są to pojedyncze , a nieraz kilka pod rząd szarpnięć w okolicach klatki piersiowej po której następuje pauza wyrównawcza. Dodam że te skurcze odczuwam od młodych lat obecnie mam 38 lat, zażywam na to Mexicord 200, zmieniam czasem na Rytmonorm który juz zaczyna działać słabiej na mnie i zastanawiam się co dalej zrobić, rozmawiałem już z dużą ilością lekarzy kardiologów i każdy mi mówi że to jest nie groźne, czy może ktoś jest na forum kto zażywa ten lek i jak się po nim czuje ? Czy dodatkowe skurcze komorowe serca przechodzą wraz z zażyciem leku czynie ? Proszę o odpowiedz.
Anula spróbuj ty masz te skurcze, tylko Mexicord działa na skurcze komorowe dodatkowe, zapytaj lekarza kardiologa może akurat to Ci pomoże ten lek jest skuteczny jak mnie pomógł a uwierz mi ja jestem trudnym pacjentem po lekach zwykle źle się czuję nie toleruję leków na serce jedynie ten i Rytmonorm, wiem że lekarze nie leczą skurczy dodatkowych ale to jest aplikacja uciążliwa bardzo i dokuczliwa ja wpadłem w nerwicę lękową przez to ale jakoś daję radę.
ja mam ich około 10 000 - choc czasem wydaje mi się że jeszcze więcej i każdy tak mocny,ze go czuję i boję się,ze serce mi zatrzyma:( do tego od miesiąca tachyardię- wariuję!!!!!lekarka przpisała mi concor cor, ale mam go zacząć barć jak przestanę karmić, a moja córeczka ma dopiero 3 miesiące:(
Ja też się boję wszyscy mi tłumaczą że to nie jest groźne ale mnie się wydaje że to może kiedyś być groźne skurcze mogą przejść w jakiś częstoskurcz albo inną rzecz np. w czasie częstoskurczu nieleczonego lub długiego może dojść do obrzęku płuc boje się trochę, czasami myślę co dalej będzie mam 38 lat a co będę robił za 5 lat jak w ciągu 2 lat skurcze się bardziej nasiliły, w domu mnie mają już dość, na ten temat ze mną nie gadają, praktycznie jestem sam z tymi skurczami.