Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie śluzówki żołądka i wodnisty stolec

Gość Aldonka 233

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aldonka 233
Witam serdecznie! Od dłuższego czasu mam wielki problem, a mianowicie ból brzucha i wodniste stolce oddawane co dzień... Przeszłam serie badań tj. diastaza z moczu i krwi, lamblie z kału, pasożyty z kału, GOT i GPT, TSH- wszystko ujemne i w normie, ponadto po wykonaniu gastroskopii stwierdzono u mnie zapalenie śluzówki żołądka, nadmieniam ze po badaniu histopat. nie wykryto bakterii...USG jamy brzusznej bardzo dobrze... Bóle brzucha ustąpiły, zdarzają się sporadycznie ale ten stolec? Lekarz cały czas karmi mnie Debridatem, Polprazolem i Enterolem, wydaje krocie a tu efektu nie ma... Wczoraj ponownie u niego byłam, dostałam te leki i mam je przyjac do konca i czekamy na rezultaty...Tylko jakie?To bedzie juz 3 miesiąc i żadnej poprawy... POMOCY!! Generalnie czuje sie coraz lepiej ale nie moge sobie poradzić z tym stolcem :(((( smecta i stoperan i ten debridat nie pomaga :(((
Mam podobnie, dokładniej od 2 dni co 5 - 10 minut muszę iść do toalety i stolec jest wodnisty i prawie czarny. Czasem pojawia się nagle i muszę szybko biec bo wyjdzie mimowolnie. Przechodzi na jakiś czas gdy wezmę węgiel leczniczy, a moczu leci kilka kropel co 20 minut. Proszę pomóżcie, mam 12 lat i przez to nie mogę chodzić do szkoły.
Gość mojesercetojestmuzyk

Też mam podobny problem, z tym, że nie mam problemów ze stolcem. Już od ok 1.5roku boli mnie żołądek na gastroskopii wyszło mi zapalenie błony sluzowej żołądka. Mnie lekarze także faszerują Debridatem i polprazolem jednak żadnych efektów to nie daje. Już nie wiem do kogo zwrócić się o pomoc:(

Gość teczowax33

Ja też mam problemy ze stolcem. Od kilku dni mam wysokie i niskie temperatury ciała . Mam osłabiony organizm , zmęczone oczy , bardzo suche gardło i wodnisty stolec. Gdy chodzę się załatwić (a zdarza się to co 10 - 15 minut) to oddaję mocz i stolec róznocześnie , nie wiem dlaczego tak się dzieje ... Pomóżcie ...