truskawka31 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2024 (edytowane) 7 lat leczyłam się na niedoczynność tarczycy i Hashimoto na NFZ. Po 7 latach dostałam nadczynności tarczycy i brałam 4 lata thyrozol i propranolol. Udałam się w końcu do prywatnego lekarza ponieważ zaczęły pojawiać się kołatania serca. Lekarz sprawdził wyniki - TSH, ft3, ft4 jest w normie. Ostatnie badanie robiłam w listopadzie. I teraz miesiąc temu lekarz pierwszego kontaktu zlecił tylko ft4 które też było w normie. W listopadzie miałam stresująca sytuację i od listopada schudłam 5 kg. Jem normalnie. Ze strony kardiologicznej na ten moment jest wszystko ok, zrobione echo serca, EKG, holter. Martwi mnie ta utrata wagi. Zdarza się że, boli mnie żołądek więc pomyślałam że może jeszcze pójdę na gastroskopię czy ta utrata wagi nie jest od żołądka. Ale zdaniem lekarzy po wynikach morfologii i prawidłowych wynikach u kardiologa jest to nerwica. W przeciwciałach wyszła mi choroba Hashimoto jak i gravsa basedova. Czy przy chorobie gravsa ale z prawidłowymi wynikami TSH, ft3, ft4 które miesza się w normie można trafić na wadze? Edytowane 23 Stycznia 2024 przez truskawka31 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi