Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból, puchnięcie i sinienie kolana a martwica

Gość justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justyna
Witam. Mam 19 lat i od jakiegos czasu odczuwam bóle kolana. Ostatnio kolano bardzo mnie zakłuło i odczuwałam ból przy chodzeniu. Poszłam do lekarza i dostałam skierowanie na morfologie, ob, aso i mpt oraz prześwietlenie kolana. Lekarz pierwszego kontaktu podejrzewał martwice kolana. Noga nigdy nie była złamana ani skręcona. Morfologie zrobiłam, wyniki dobre oprócz granulocytów których mam 1,8 (norma od 2,0 do 8,0). Na prześwietlenie idę w przyszłym tygodniu, a kolano wygląda coraz gorzej. Jest napuchnięte i zaczyna siniec. Dodatkowo zaczęła bolec mnie łydka i drętwieje mi stopa. Martwię się bardzo, ze to rzeczywiście może byc martwica. Czy ktos miał podobne objawy? Jeżeli to martwica jakie konsekwencje przez nią będę miała? Naoglądałam się zdjęc osób z martwicą i jestem przerażona. Proszę o odpowiedź.
Nie znam odpowiedzi. Mój syn od dwóch tygodni ma podobne objawy. Gdzie leczyć martwicę? U jakiego lekarza? Internista daje mu antybiotyki, a chirurg nacina, aby upuścić ropę. Chirurg odmawia konsultacji nt antybiotyków - mówi, że to nie jego sprawa
Mam 16 lat i mam martwice lewego kolana . Poszłam do lekarza i dała mi skierowanie na prześwietlenie bo podejrzewała martwice . Na drugi dzien przyszłam po wyniki i lekarz powidziała mi ze mam martwice kolana . Załamałam sie ponieważ miałam niedlugo ogółnopolskie zawody taneczne w stylu hip hop w warszawie i reprezentowałam wojewodzstwo pomorskie .. Bałam sie co teraz bedzie wszyscy beda zawiedzieni (moja trenerka) . Kiedy poszłam na treniing normalnie cwiczyłam kolano mnie nie bolało. Po tygodniu doszlo do zawodów pojechałam na zawod i wygrałam je .. tak przy okazji jestem mistrzynią polski w tancu hip hop :) ....Ale smutne jest to ze po zawodach zaczeło mnie tak polec kolano ze wylądowałam w szpitalu . Bo zemdlałam z tego bulu .. Noge wsadzili mi w gips i chodziłam do szkoly o kulach .. ;-( ..Po 5 miesiącach juz niemusiałam nosic kul ... Kolano mnie juz w cale niebolało ..Po 1,5 roku poszłam do lekarza i antybiotylki ktore mi przepisał lekarz zadziałały do tej pory mam juz zdrowe kolano niemam martwicy .Mogłam wrcucic do codziennych zadan czyli do tanca .:) Niemartw sie martwice da si wyleczyc tylo musisz miec dobrego lekarza .;-)

Mam martwice od 2 lat i nachodzilem sie tylke po lekarach co nigdy ale wiem jedno nie noscie tych opasek uciskających one tylko szkadza bylem u dobrego ortopedy mowil ze to pomaga ale tylko na czas wysiłku po wysiłku jest przez to duzo gorzej trzeba dac looz i nie cwiczyc ja tez nie moge i sie tylko denerwuje

Ja mam to samo w lewym kolanie dokładnie pod kolanem mam spuchnięte i mam duże kłucie w nim czasem bez powodu drętwieje mi stopa więc nie przemęczaj kolana nie cwicz żadnego sportu jedz dużo sera i białka ja już mam mało sine po 2 miesiącach czuje jeszcze ból ale już zaczynam biegac grac w piłkę nożna

Mam 14 lat i trenuję piłkę nożną od 3 lat . Od roku odczuwam bóle w kolanachz czasem coraz gorzej . Strasznie mi chrupie . Noszę opaski i smaruje mascia ale to nic nie pomaga . Nie wiem co robić w tej sytuacji . Byłam u lekarza sportowego ale powiedział ze to przemeczenie . Nie wiem co mi jest czy by mi ktoś tu poradził co się ze mna dzieje