Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja tętniaka aorty wstępującej

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę się poddać operacji wstawienia protezy aorty wstępującej (tętniak) i naprawy (mam nadzieję) lub wymiany zastawki aortalnej. W jakim szpitalu w Warszawie najlepiej to zrobić?

Kochani forumowicze, który szpital/klinikę lub jakiego specjalistę kardiochirurga polecacie w Warszawie?

Gdzie ewentualnie proponujecie szukać porad/rekomendacji w tym zupełnie dla mnie nowym temacie?

Witaj

cztery miesiące temu miałem plastykę dwupłatkowej zastawki aortalnej i wstawioną protezę organiczną tętniaka aorty wstępującej. Operację przeprowadził profesor Kuśmierczyk. Pan profesor zrobił to małym cięciem i tak jak pisałem wyżej udało się zastawkę naprawić. Przed operacją konsultowałem się z innym profesorem i gdy powiedziałem, że operować będzie profesor Kusmierczyk, ten że powiedział „… złote ręce…” Niech to będzie odpowiedzią na pytanie.

W dniu 31.01.2023 o 00:04, shine258 napisał:

Witaj, mój partner będzie operowany na Banacha mamy wstepny "ruchomy termin" na polowe kwietnia. Sama jestem ciekawa  czy ktoś z forumowiczów był operowany w tym szpitalu i chciałbym się podzielić swoim odczuciami.

Witaj

cztery miesiące temu miałem plastykę dwupłatkowej zastawki aortalnej i wstawioną protezę organiczną tętniaka aorty wstępującej. Operację przeprowadził profesor Kuśmierczyk. Pan profesor zrobił to małym cięciem i tak jak pisałem wyżej udało się zastawkę naprawić. Przed operacją konsultowałem się z innym profesorem i gdy powiedziałem, że operować będzie profesor Kusmierczyk, ten że powiedział „… złote ręce…” Niech to będzie odpowiedzią na pytanie.

• Like 1

Witam . Proszę o wyjaśnienie mam stwierdzonego tętniaka aorty wstępującej ma już 5cm oraz niedomykalność zastawki aortalnej . Mam skierowanie na zabieg operacyjny planowy za około 3 miesiące. Bardzo się boję tego zabiegu ma być wykonany klasyczna metodą . Moje pytanie czy lepszy jest zabieg klasyczny czy małoinwazyjny oraz czy ta operacja jest konieczna.