Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czucie serca od zdiagnozowania wypadania płatka zastawki

Gość piotro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam odkad zdiagnozowano u mnie wypadanie platka ciagle slysze i czuje bicie swojego serca, szczegolnie jak klade sie spac to jest nie do wytrzymania (a jak leze na brzuchu to juz kompletnie nie mozna wytrzymac) musze ok 2h po polozeniu sie spac wyprzewracac sie na lozku zeby ze zmeczenia zasnac. Mam juz tego dosyc czy to mozliwe ze od nerwicy, niskiego cisnienia (zazwyczaj 90/60) i BARDZO szczuplej budowy ciala? Juz nie mam sily zamierzam isc do kardiologa, wszystko potrafie przezyc i dolegliwosci platka ale jak sie zrelaksuje przed tv i bezwladnie poloze rece i nogi to niemoge sie skupic na TV tylko wyraznie slysze BUMBUM BUMBUM serca uczyc tez nie da rady nie skupiam sie na sercu ale je slysze, tak nie idzie zyc... mam 21lat
Gość Wojtke83
czesc Wiem dokładnie o czym mówisz bo mam również wypadanie płatka. Zawsze jak się kładę spać to mam włączony tv, aby nie słyszeć tego pukania no chyba że jestem zmęczony(senny) . Występuje to u mnie już nie tak często jak kiedyś, ale chyba wolę te uderzenia niż bóle jakie mi towarzyszą w ciągu dnia. Jak się skupiam na pracy serca to praktycznie zawsze je słyszę, a dawniej gdy mnie zdiagnozowano to nie mogłem gazety czytać bo tak mną telepało od tego bicia. Nerwy odgrywają tu duże znaczenie z tego względu, że ta przypadłość negatywnie wpływa na układ nerwowy.
o widze ze nie jestem sam :) wsumie to sie z ta przypadloscia pogodzilem powoli sie przyzwyczailem ale do ciaglego slyszenia bicia NIGDY. chyba tylko po kapieli i porzadnym wysilku nie czuje tego organu. niech sobie wali tylko niech nie slysze bo to nienormalne, chyba pojde do psychiatry i psychotropy mi je tak wycisza ze moze o nim zapomne i skupie sie na codziennym normalnym zyciu(swoja droga to czy czlowiek z prawidlowa waga i zdrowym sercem tez slyszy chociaz niewielkie pukanie pikawy jak sie polozy na brzuchu?)chyba juz nie bedzie dnia zebym go nie czul nie slyszal i niemyslal ze cos jest nie tak. a jak sobie wojtek z tym radzisz?
Gość Wojtek83
Jak sobie z tym radze?? Wiesz ja mam takie bóle pleców i w klatce, że już przestaje o tym myśleć. Dzisiaj pól dnia leżałem bo nie mogłem chodzić(maskara). Każdy człowiek może słyszeć prace swojego serca np. z braku witamin, częstego spożywania kawy, alkoholu. Stosujesz magnez?? jeżeli nie to wrzuć se 2 tabl. dziennie, w końcu on wzmacnia serce przez co dolegliwości mogą się zmniejszyć. Od kiedy masz zdiagnozowane wypadanie płatka??
magnez i witamine biore codziennie troche pomaga na arytmie roznego rodzaju ale nie na to, a zdiagnozowano mnie 1,5roku temu i od tamtego czasu porazka mysle ze juz nigdy nie bedzie tak jak dawniej ze zycie dla mnie sie skonczylo mam slabe nerwy i psychike i jak czasem serducho sie wyciszy to wtedy czasem sie usmiechne a tak to szkoda gadac. kiedys energiczny usmiechniety a teraz ciagle o tym mysle. wydaje mi sie ze jakby mi nie powiedzieli ze mam *cos* z zastawka to jakos bym zyl i nawet jakbym slyszal serce to bym sie nieprzejmowal. Mam 21 lat i lubie piwko rzucam papierochy kiedys uwielbialem ruch a teraz wrak czlowieka jak przenosilem ostatni 10kg worek przez ok500m to myslalem ze zejde z przemeczenia to nienormalne :( a przestac myslec sie nie da bo sie je czuje i slyszy, zryło mi malo ze zdrowie fizyczne to jeszcze psychiczne czesto jak z kims rozmawiam to nie slucham tylko mysle co dalej ze mna bedzie czy to sie skonczy coraz czesciej sie zastanawiam jakie zycie z takimi dolegliwosciami ma sens ehh pozdrawiam
Gość Wojtek83
Myślę dokładnie tak jak napisałeś psycha to już siada. Kiedyś prawie wogóle nie siedziałem w domu, a teraz stałem sie jego więzniem. Skoro nie mam swobody ruchu to po co sie ruszać i pozniej umierać na łóżku. Podobno ruch to zdrowie, ale nie dala mnie. Długo myślałem jak życ i co będzie pozniej jak teraz jest starym dziadkiem. No troche przesadziłem mój dziadek może jeszcze swobodnie chodzić.