Gość Paulina Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam! Chce sie dowiedziec czy po usunieciu tetniaka (9cm) i wstawieniu protezy na miejsce wycietej aorty mozna latac samolotem. Do tego jeszcze dochodzi wymiana zastawki. Pacjent ma 28 lat i jest w bardzo dobrym stanie. Kazdy mowi co innego i tak do konca nie wiemy czy to jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza
tolek1 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 witaj możesz latac samolotem.Ja mam zastawkę w sercu wszczepioną mitralną, leciałam samolotem.Tylko musisz isc do lekarza ogólnego lub kardiologa .Bo ja na przykład jestem na varfinie i z tego lekarstwa musiałam przed lotem 3 dni brac zasrzyki.Ja miałam zator w nodze i miałam go usuwany.Pozdrawiam i miłego lotu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ina Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 witam, ja również posiadam zastawki mechaniczne. Przyjmuję acenokumarol i często latam samolotem. Kardiolog powiedział, że nie ma przeciwskazań. Pozdrawiam wszystkich *zastawkowców*. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Nata Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam !Jestem po wymianie zastawki aortalnej ( 3 lata) i 1,5 roku temu lecialam do Chin.Bez problemu. Pozdrawiam tykających. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Proponuję najpierw usunąć przyczynę powstania tego tętniaka.Oczywiście najpierw trzeba ją wykryć ale na konowałów ja bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi