Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i drętwienie ręki

Rekomendowane odpowiedzi

podstawa to ekg, echo serca a wogole najlepiej jakbys poszla do lekarza pierwszego kontaktu i na pewno skieruje cie na badania. dretwienie reki tez moze byc od serducha ale nie wiem na pewno no bo lekarzem to ja nie jestem. pisalas już jakis czas temu to pewno u lekarza już bylas ale odezwij sie jak tam sie czujesz i czy boli jeszcze??

Witam jestem oslabiony , dretwieje mi lewa reka mam bol w lewej str klatki piersiowej .. Kolatanie serca mam czesto jesli dobrze rozumiem ten termin , mam poprostu wysoki puls serce mi szybciej bije ;dd czuje sie czasem taki wystraszony wtedy tez mam to kolotanie takie lekkie *zawroty glowy* czasami se jakby dusze ale wtedy proboje sie uspokoic i jest ok .. tez czasem w tym *ataku* pieka mnie nogi w kolanach , nawet teraz jak siedze spokojnie.. jak wstaje po nocy jest ok tylko jak zaczne cos robic wstaje pojde sie umyc nagle mam kolatanie nie wiem co jest.. wyniki serca mam ok mialem ekg/echo morfologia ok .. lecze sie na krzustca.. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Gość Fulocka

Od dłuższego czasu odczuwam bóle w klatce piersiowej w okolicy serca:( bóle nachodzą mnie często można powiedzieć, że codziennie a czasem parę razy dziennie i w najmniej oczekiwanym momencie np. Gdy siedzę przed komputerem lub na lekcji... Ale również przy wysiłku fizycznym... Ten ból jest nagły jak mnie złapie to odczuwam tak jakby skurcz i zwijam się z bólu ten pierwszy mocny ból trwa mniej niż minuta.. A później odczuwam kłucie i szybkie mocne bicie serca :( łopotanie serca po jakim czasie ustępuje ale kłucie może się utrzymać czasem przez parę godzin :( Tak jak teraz gdy to piszę..Byłam u lekarza i nic nie stwierdził tylko, że mam zbyt wysokie ciśnienie jak na swój wiek (16 lat) Akurat u niego byłam gdy mnie nic nie bolało... Czasem przy bólach serca towarzyszą mi bóle lewego płatu czołowego i kłucie pod żebrami tez z lewej strony tak było wczoraj. Waszym zdaniem czy to poważne objawy?