gioia6 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Witam! Od kilku lat zaczęły pojawiać się u mnie niebieskie podskórne plamy, początkowo występujące na dolnych kończynach. Z biegiem lat zaczęły *wspinać* się coraz wyżej. Obecnie mam je już na dłoniach, nogach, brzuchu i pośladkach. W zeszłym roku dowiedziałam się że jest to livedo reticularis, niestety żaden z lekarzy u których byłam nie potrafi mi pomóc. Czy jest ktoś z taką chorobą, lub ktoś kto wie jak to leczyć i zapobiegać? Jak do tego ma się ciąża? Czy problemy z ciążą przy tym schorzeniu to mity czy prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość par Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ja też cierpię na to schorzenie, niestety podobnie jak Ty mam bardzo mało informacji na temat... najgorsze jest to, że lekarze nie wiedzą jak mi pomóc... jeżeli ktoś ma jakąś przydatną wiedzę... proszę o odpowiedź.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Badania w kierunku tocznia na pierwszym miejscu. Ja mam livedo od 9 lat, przeciwciał charakterystycznych dla tocznia nie mam, ale co mam..? Dużo dolegliwości i brak diagnozy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi