Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szarpnięcia i dodatkowe skurcze serca

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 18 lat , wszystko zaczeło się gdzies w wieku 13 lat... a zaczelo sie od tego ze czynnikiem wywołującym kłucie serca była ... masturbacja :F. Serce bolao mnie jedynie po tym. Nastepnego dnia juz było ok. I tak do tej pory. Ale było sporo zmian. Niedawno doszła nerwica i nowe objawy , a bole serca po tej czynnosci jakby mniejsze. Za to doszly takie objawy jak zwiekszony puls po tej czynnosci i dodatkowe skurcze odczuwalne jako szarpniecia serca , ktore rzadko mi sie zdarzaja naszczescie , ale bywaja takze w czasie wysiłku. Jak narazie miałem robione jedynie ekg i krew krew pozytywnie a ekg to nie wiem . Byłem też 2 razy u pielegniarki z powodu szybkiego bicia serca w wyniku nerwicy, w szkole. Zrobilem na sobie ostatnio *test* zmasturbowałem sie 2 razy rano tego samego dnia i po jakis 20 minutach odczyulem szarpniecia serca pierwsze a po chwili drugie . Potem spokoj przez 15 minut a nastepnie chyba czestoskurcz ( szybkie bicie serca ) mialem okolo 120-130 uderzen/min . Zdajdlem jogurtu i wypilem duzo wody .Zarzylem propranolol ktory nic nie dal. po godzinie szybka praca serca przeszła . A teraz mam pytanie do was. Czy ktoś wie co mi jest ? Czy to niedobór magnezu lub potasu ? Prosze o pomoc.
Gość bezinteresowny
to moze byc wynik utrwalonej blednej reakcji Twojego organizmu,oczekiwanie efektu negatywnego moze go wywolac po prostu,nie musisz nawet uzywac do tego swiadomosci oczywiscie nie pisze z autopsji bo takiego fajnego testu :D,jeszcze nie przeprowadzalem,ale odnosze to do wlasnych doswiadczen na innym polu-jestesmy w stanie sprowokowac swoja postawa negatywne reakcje serducha, gdy zas te sie czegos raz nauczy,potrafi dokuczac w ten sposob dluzszy czas,nawet gdy my juz tego nie chcemy uwazaj zeby nie przenioslo sie to na realne kontakty z partnerka bo bedzie ciezko:) mysle ze powinienes zrobic z polroczny post od tych rzeczy i sprobowac od nowa najlepiej z kobieta,-wiem latwo powiedziec post,trudniej zrobic,ale wez pod uwage za i przeciw wg mnie za jest wiecej ewent psychoterapia polaczona z masturbacja w gronie stricte kobiecym,o bracie- wtedy mialbys serca jazde:)) pozdr
Na wszelki wypadek uzupełnij minerały i witaminy, wkońcu jestes jeszcze młody i zapotrzebowanie możesz mieć większe niż dostarczasz. Objawy wskazują na nerwicę. Masturbacja też jest w końcu nerwowym przeżyciem. :P Nie koncentruj się aż tak na swoich *dolegliwościach*. Jeżeli podejrzewasz arytmię i nie daje ci to spokoju to *zainwestuj* w Holtera i echo serca, ale licz się z tym, że będzie to prawdopodobnie *sponsorownie* lekarzy.
arytmia czy czestoskurcz nigdy nie wystepuje u mnie bez powodu , np gdy mam biegunke to wystepuje , albo czasem wlasnie po waleniu. Sadze ze mam za malo magnezu -http://www.faceci.com.pl/magnez.html mam takie objawy wlasnie jak tam pisze :E . A czy zna ktos jakis preparat bez recepty na uzupelnienie potasu ?
Gość bezinteresowny
Minia,mogl sraczka elektrolity wyplukac i gotowe,albo tak sie wystraszyl i gotowe,zaburzenia jelitowe to jedno z obliczy nerwicy wiec czestoskurcz z tym polaczony jak najbardziej moze byc, kolega jest mlody i wiedze ma pewnie srednia moze i nie nazywa rzeczy prcyzyjnie,ale dajmy mu szanse, jego problemy sa odswiezajace:)
Gość bezinteresowny
nie nie powinno byc az tak zle,spokojnie sobie patrz na swoj organizm i jakby cos kiedys bylo takiego ze ci naprawde niedobrze,to do lekarza- a holterka zrob lub powtorz i w tym czasie zrob te wszystkie fajne rzeczy co Ci arymie wywoluja:D
Jak będziesz miał biegunkę to pij Gastrolit. Jest okropny w smaku, ale uzupełnia potas, sód i glukozę. Siłą rzeczy (trzeba to pić) nawadnia organizm, oraz zawiera rumianek działający łagodnie rozkurczająco i przeciwzapalnie.