Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Guz poniżej mostka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też mam takie zgrubienie pod mostkiem i opowiem Wam ciekawą historię. Wykryłem to w środę, więc zapisałem się do internisty na piątek, podejrzewając, że powie mi, że to wyrostek mieczykowaty i że taka moja uroda, jak pisało wielu z czytelników strony, powyżej. Nie stresowałem się więc zbytnio, poszedłem do lekarza. W piątek, pani doktor obejrzała, przeraziła się i wypisała mi skierowanie do chirurga, no i RTG. Powiedziała, że muszę to pilnie skonsultować, bo jest wielkości orzecha włoskiego i na pewno będzie to do wycięcia, pewnie będzie trzeba zrobić testy u histopatologa. Oczywiście, w piątek już chirurgów nie było, zrobiłem tylko RTG, którego też nie było już komu opisać. Wróciłem w poniedziałek, po nieprzespanym weekendzie i udałem się do chirurga. Tam spędziłem dwie minuty, w czasie których obmacało mnie trzech lekarzy, śmiejąc się, że to przecież wyrostek mieczykowaty, a guza to chyba mam na głowie...

Czy ktoś w końcu zdiagnozował poprawnie guzek pod mostkiem. Moja żona również posiada owy guzek, który ostatnio bardzo rozbolał, a przy okazji uległ zmniejszeniu i nie wiemy co z tym zrobić. Lekarz nie jest w stanie poprawnie opisać, co to jest.

Czy ktoś w końcu zdiagnozował poprawnie guzek pod mostkiem. Moja żona również posiada owy guzek, który ostatnio bardzo rozbolał, a przy okazji uległ zmniejszeniu i nie wiemy co z tym zrobić. Lekarz nie jest w stanie poprawnie opisać, co to jest

Też mam dolegliwość tego typu posiadam guz pod mostkeim lekko przesunięty w prawo jestem mężczyzną w wieku 21 lat . Boje się że jest to coś strasznego lecz nie dokucza mi to w życiu codziennym nie objawia sie bólami chyba ze sam silnie uciskam to jest podrażnione i potem lekko boli . Nie jem od 2 dni ze stresu i czekam na poniedzialek żeby sprawdzić czy moje życie wisi na włosku czy to nie groźna przepuklina lub ten wyrostek opisze wszystko po badaniu Pozdrawiam Adaś :)

Nie moglem wytrzymać do poniedziałku i brat zadzwonił po karetke Lekarze onkologii stwierdzili że nie ma zmian nowotworowch i zadnych patologi pod mostkiem . Lekarz stwierdził że jest to NERWOBÓL .Mam wiele problemów związanych z moim życiem ponieważ ,,straciłem* ostatniego czasu dużo bliskich mi osób . Mam nadzieje że u każdego wyjdzie podobny wynik trzymam za was kciuki ponieważ wiem jaki to stres powodzenia

Witam. Mam 40 lat a tego guza posiadam conajmniej od 25 lat. Wszystko sie zgadza z tym co piszecie. Guz ktory ja posiadam rosnie sobie bardzo powoli. Nie bylem z tym u lekarza bo poco żeby rozdraznili to cos. Niema sensu. Jak pisalem zyje z tym juz conajmniej 25 lat. Pozdrawiam wszystkich

Nie chce nikogo oceniac,ale napisze jedna mysl. Mam te bole tez jsk wypije ciut. A odnosnie gozka to napisze wam ze w ostatnim czasie przeszedlem horobe SEPSE. Ledwie mnie odratowali bo juz bylem jedna noga w grobie. Zrobili mi wszystkie badania, przeswietlenia i nie wykryli gozka. Nie wiem co to jest i nie chce sie dowiedziec

Gość Adam z guzkiem

W splocie słonecznym mam guz wielkości orzecha włoskiego,jak nabiorę powietrze to lekko go widać, nie boli, obok na klatce mam mniejszy jak fasola, byłem u 2 lekarzy i stwierdzili że to tłuszczaki, ale mam skierowanie na rtg i bedzie jasne.

Mam poziomy guzek niedaleko pod wyrostkiem mieczykowatym, lekarz internista po krótkich oględzinach powiedziała mi, że to przepuklina kresy białej i że się kiedyś wchłonie. Szkoda, że w internecie piszą, że żadna przepuklina się nie cofa i że jedyną metodą leczenia jest operacja... No ale lekarza trzeba się słuchać.