Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Depilacja laserowa w Gdańsku

Gość Monika33

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad depilacją laserową. Zależy mi na pakiecie zabiegów obejmującym całe ciało.

Czy ktoś może się wypowiedzieć co do skuteczności takiego zabiegu, jego wpływu na stan skóry i ewentualnie polecić konkretny typ lasera i gabinet w Gdańsku?

Ja mogę się wypowiedzieć bo jestem po serii zabiegów na nogi (zakończonych około 3 lat temu, więc nie jestem nowicjuszka ;)), aktualnie robię bikini, przedramiona i pachy. Miałam ciemne, mocne włoski i powiem szczerze że depilacja byla najlepsza inwestycja. Ja korzystam z lasera Vectus (nie polecam IPLa, jest dużo tańszy, ale podobno nie daje stałych efektów). Robie zabiegi w Gdańsku w Clinica Cosmetologica.

Vectus najlepszy jeśli chodzi o laser, żeby faktycznie skutecznie usunąć włoski. Jestem w połowie przewidzianych zabiegów na laser i bikini. Również polecam clinica cosmetologica, sama tam chodzę. Na miejscu mozna skorzystać wcześniej z darmowych konsultacji (tylko trzeba się wcześniej zapisać). Na miejscu powinni ocenić owłosienie oraz dobrać dla Ciebie najlepszy pakiet zabiegów. Czy wystarczy na przykład 3 czy 5 zabiegów depilacji aby usunąć włoski na stałe.

Co do wpływu na stan skóry to u mnie nie pojawiły się żadne zmiany (oczywiscie depilowane miejsca nie mogą być opalone ponieważ wtedy można klientke poparzyc, zresztą żadna szanujca się i uczciwa kosmetyczka nie wykonalaby takiego zabiegu przy opaleniznie). Teraz jest dobry czas na wykonanie zabiegu, skóre po depilacji laserowej trzeba raczej chować przed wpływem slónca, tak więc najlepiej wykonywać zabiegi od jesieni do wiosny. Latem nie jest to polecane. Ogólnie organizm nie jest głupi i to, co mu się zabierze (zniszczone komórki mieszka włosowego), to on powolutku odbuduje. Dlatego też nie zaleca się depilacji laserowej przed ciążą lub przy dużych wahaniach hormonalnych, silnym stresie bo niechciane włosy szybko mogą powrócić.

Gość Aniolektasmanski

Zabieg sam w sobie jest mega skuteczny, bo ważna jest przede wszystkim na początku systematyczność - co 2/3 tygodnie zgodnie z fazami wzrostu włosa ale to też zależy od depilowanych partii to raz. A dwa, należy wykonywać po skończonych seriach zabiegi przypominające raz raz na pół roku a później co rok.
Druga rzecz to sposoby, laser, fale radiowe połączone z IPL itd... każde metody mają swoje wady i zalety, ale również polecam Vectusa, tak jak dziewczyny piszą to najlepszy laser obecnie. Nie bierzcie też takich depilacji z groupona bo w tych gabinetach zwykle idą na ilość nie jakość i uwierzcie mi, że wiele błędów można popełnić - zła diagnoza skóry (nie można być opalonym!, zmiany na pieprzykach), źle ustawione parametry lub czas wykonania zabiegu, ilośc serii podczas zabiegu, o poparzeniach nie wspomnę.

Dwa miesiące temu zakończyłam serię zabiegów depilacji bikini laserem Light Sheer Duet. Łącznie 8 zabiegów w odstępach, co 8 tygodni. Jestem bardzo zadowolona! Moja skóra jest teraz gładka, delikatna i zapomniałam już, co to są podrażnienia po goleniu :) Polecam salon Laser Delux, tam własnie robiłam zabiegi https://laserdelux.pl/gdansk-depilacja-laserowa/