Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Izw po wymianie zastawki serca

Gość Jajecznica

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jajecznica

Witam. Cztery lata temu miałem operacje wymiany zastawki aortalnej z powodu niedomykalności, obecnie nabawiłem się Izw mam wegetacje bakterii na wszczepionej zastawce i przez to czeka mnie kolejna operacja wymiany zastawki. Moja pytanie jest takie że nie wiem od czego nabawiłem się izw, posiewy krwi wychodzą ujemne, zęby wszystkie poleczone, nie byłem chory ani przeziębiony lekarze też nie potrafią powiedzieć od czego to mam. Czy miał ktoś podobna sytuację? Boję się że po wymiana znów to nawróci. 

Gość Ewa39zToF

Tego może Ci nikt nie wyjaśnić. Może jest jakaś bezobjawowa infekcja, np. układu moczowego. Dziwne, że lekarze nie kazali Ci wcześniej stosować profilaktyki IZW, głównie przed zabiegami stomatologicznymi, takimi jak wyrywanie zęba, czyszczenie kanałowe, usuwanie kamienia nazębnego. Powinieneś przed takimi zabiegami i po nich zażyć antybiotyk. 

Przykro mi z powodu konieczności przejścia kolejnej operacji. Ja jestem po trzech, w tym dwóch na otwartym sercu.  Pozdrawiam.

W dniu 5.05.2020 o 12:00, Gość Jajecznica napisał:

Witam. Cztery lata temu miałem operacje wymiany zastawki aortalnej z powodu niedomykalności, obecnie nabawiłem się Izw mam wegetacje bakterii na wszczepionej zastawce i przez to czeka mnie kolejna operacja wymiany zastawki. Moja pytanie jest takie że nie wiem od czego nabawiłem się izw, posiewy krwi wychodzą ujemne, zęby wszystkie poleczone, nie byłem chory ani przeziębiony lekarze też nie potrafią powiedzieć od czego to mam. Czy miał ktoś podobna sytuację? Boję się że po wymiana znów to nawróci. 

Równy rok temu zawał śledzony nerki udar I wymiana zastawki z powodu IZW do tej pory nie wykryto źródła zakażenia.Zęby zdrowe.Po dwóch miesiącach w szpitalu wychodowano z posiewu paciorkowiec.Idopiero dobrano antybiotyk.

Edytowane przez Krzysiek71