Gość wojtek 26 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Mam prośbę czy ktoś z was zna może adres jakiejś fajnej stronki z przepisami dla osób które muszą stosować dietę beztłuszczową .Mam bardzo złe wyniki (frakcja cholesterolowa)i lekarz zalecił mi dietkę (delikatnie to ujałem )mam już dosc potrawki z kurczaka z ryżem i może ktoś mi podpowie co i jak mogę sobie smacznego upichcić ,a jestem lekkim łakomczuchem :-).Dziękuje za odpowiedzi i życzę wszystkim miłego dzionka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kati83 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 ja tez szukam, czegos takiego, i w sumie to nic nie znalazlam:( jak bedziesz mila cos o tym to wyslij linka. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ania Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 najchudsze mięso (i jedyne właściwie w prawidłowej diecie) to indyk i jagnięcina.. zaleca się dużo tłustych ryb morskich- łosoś, dorsz, śledź, makrela. dużo świeżych, surowych warzyw i owocó. jedzenie najlepiej gotowane na parze/ pieczone. ograniczyć smażone. smalec zakazany, masło raczej też. potem postaram się wkleić jakąś stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ania Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 to jest strona poświęcona wprawdzie diecie w leczeniu nowotworów, ale zawiera założenia wspólne dla sercowców i też jest beztłuszczowa- warto przejżeć jeśli ktoś interesuje się tym tematem- wiele ciekawych adresów, opisów diet i przepisów http://forum.sowieoczy.pl/viewtopic.php?t=308 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kidler dr Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 damci przepis na pastę z makreli,którą 2 dni można w lodówce trzymać i jeść po kromce na śniadanie i kolację.---- 2makrele wędzone obrać z ości ,dobrze wyrobić z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek extra vergin,Udusić dwie cebulki na oleju,dodać do pasty [bez oleju],Następnie dodać b.drobno posiekane : 2 białka z jaj ugotowanych na twardo,2 ogórki kiszone i 2 ząbki czosnku.Trzymać w lodówce w zakrytym pojemniczku.ZERO cholesterolu !!!Jak ktoś lubi,to cebulę można tylko sparzyć wrzątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Tu jest dieta na problemy z układem krążenia: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 .Ale czy ędize smakować to nie gwarantuję.I do tego chciałbym zwrócić uwagę na to że cholesterole(nie 1 ale wiele) to są substancje zupełnie inne niż tłuszcze.I nie zawsze muszą być w tłuszczu.A o ile dobrze sobie przypominam to w oleju lnianym jest mało holesterolu.A dieta drobiowa nie jest beztłuszczowa! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Moncia Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam:) oto stronka z rzeczami które możesz jeść , ograniczyć, lub jest całkowity zakaz spożywania :) http://www.odchudzanie.com/diety/dieta_obnizajaca_poziom_cholesterolu/ powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi