Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Kielce co za sposób, super ekstra zajebisty, chciałabym tak postawić na jedną kartę ale tak sie boje o mego syna że z tym ojcem zostanie i bedzie nieszczesliwy że grrr.....ja jestem wstydiwa ale zawsze cos robiam , a tu miasto, przyjaciele, imprezy, spacerki co dzien z mamuskami , zakupy a teraz nie moge bo jak mam lek to nie tyko strach sie pojawia a zawroty glowy, wzrok , itd itd, sami wiecie wiec kielce jak nad tym zapanowac

Agniesia - ja też zaczęłam chodzić na solarium, ale dopiero po terapii jak zniknęly lęki, bo tak to się bałam ;) Kielce - dobry sposób, popieram, ale nie dla wszystkich, jakby to było takie proste to psychoterapeuci by splajtowali:) jednak uważam że nerwica nie dzieje się bez przyczyny i samo wmówienie sobie że mam coś w głowie i czytam i wymyślam i myślę o chorobach to na pewno nie przyczyna, bo z czegoś się to wzięło, wykluło, przecież nie wmawiamy sobie chorób od zawsze, tylko od czasu kiedy się zaczęliśmy źle czuć, więc uważam że terapia i tak jest potrzebna żeby znaleźć przyczynę i zmienić siebie, swoje ja i swoje postępowanie :) .....ale gratuluję wytrwałości , i że jesteś już bez nerwicy:)

Ja wróciłam właśnie z zakupów i o wiele lepiej się je robi wieczorem. Przy kasach pusto,nie trzeba stać w kolejce haha. Agnieszkaficek mnie też tak boli serce od paru dni,a dzisiaj to też nawet oddechu niemogłam złapac,aż mi promieniowało do ramienia i szyi. A co do solarium to chodzę na 6 lub 7 minutek i czasami robi mi się słabo albo w gardle sciska to wtedy podniose sobie tą klapke i mówię to tylko nerwy, poruszam sobie nogami i przejdzie a i włączam te wiatraki na ful. Ivette tak wiem o ile pamiętam to B-B tak?

Gość agnieszkaficek

Wlasnie ja tez pujde jutro na 6 min bo ja nie umiem na sloncu wysiedziec bo nie lubie slonca a taka blada sie zle czuje:-].a co do tego bolu ja tak mam pierwszy raz i tak mnie to wtraszylo czekam asz przejdzie nienasila sie wiec czekam ale jak zacznie sie na silac zadzwonie na pogotowie

No i jak tam agnieszkaficek - przeszło nie? Teraz sobie pamiętaj, jak następnym razem cię to złapie ze to przejdzie tak sobie mów, że to tylko objawy mojej nerwicy zaraz jak przyszły taks sobie pójdą i o żadnym pogotowiu wtedy nie myśl bo się nakręcasz wtedy, jak będziesz wierzyć że to nerwica, objawy będą szybko odchodzić, ale musisz w to wierzyć, bo dopoki myślisz o zawale i pogotowiu to znaczy że nie do końca wierzysz i objawy będą się zamieniać w ataki.....wierz mi to tak działa!!!

Gość Magdzik23

A ja wieczorem czułam się jakbym miała zaraz zejść, taki palariż i uczucie jakby zapasc nie wiem, po tych tabletkach wpadlam w trans sprzatania i od 11 do 19:30 sprzet sprzatajacy w rekach mi sie palil:) a jak sie poozylam to znow zaczelam plakac i modlilam sie by mojemu synkowi mnie nie zabrał:(( co robic co robic, juz czasem watpie ze to nerwica:( czyli nie jest lepiej , co za gowno